Matchstart: 14/3 18:00     Serie/Liga: Champions League

Att Bayern München går vidare mot Besiktas vågar vi påstå efter att tyskarna vann matchen på hemmaplan med hela 5-0. Tyskarna lär ha tankarna på kvartsfinalen redan, medan Besiktas säkert vill visa att de minsann kan spela fotboll. Vi tror att motivationen är klart högre hos hemmalaget och väljer att spela ett kryss. Vårt speltips ger 4,55 gånger pengarna hos Unibet.

Odds på Besiktas – Bayern München

9.25 6.35 1.32 Spela

Höll tätt i nästan en halvlek

Det såg ganska bra ut för Besiktas i början av matchen på Allianz Arena. Nyförvärvet Vagner Love kom till ett par vassa avslut och Quaresma trollade på sin kant en gång eller två. Med minuter kvar till paus släppte de in 1-0, och i andra rasade allt. Bayern gick ifrån till 5-0, och det finns ingen väg tillbaka för turkarna. Att de skulle ta sig till kvartsfinal är orimligt. De är dock ett starkt hemmalag som med den fanatiska publiken i ryggen kan ställa till det för vilket lag de än möter. På de senaste sex hemmamatcherna i turneringen har de inte förlorat någon. Fem av dem har dock slutat oavgjort. Bara fyra spelare har lyckats göra mål för Besiktas i Champions League den här säsongen. Tosun är en av dem, och han gick till Premier League under transferfönstret. Vi tror dock att det är ett lag som väldigt gärna vill avsluta det här dubbelmötet på ett snyggt sätt och de kan komma att göra en bra match.

Bara vunnit en av de tio senaste borta i slutspelet

Bayern München gjorde processen kort med Besiktas i första matchen. Efter att turkarna fått vara med i en halvlek så gick de ifrån och vann med 5-0, och det innebär förstås en plats i kvartsfinalen. Segern var Bayerns femte i rad i turneringen, inget annat lag har en längre svit just nu. De har dock bara vunnit en av sina tio senaste matcher på bortaplan när det gäller utslagsmatcher i turneringen. Fyra gånger har de kryssat och fem gånger har de förlorat. I helgens ligamatch värmde de upp och vann med 6-0 mot Hamburg och både Ribery (2) och Robben hittade nätet. Lewandowski kostade på sig att missa en straff för första gången sedan augusti 2014, men satte en och gjorde dessutom två spelmål. Vi är inne på att det kanske var lite för lätt. Bayern kunde spela avslappnat och vann utan att förta sig. Gör de det mot Besiktas borta så lär det straffa sig.

Speltips – Avslutar sin CL-säsong med ett kryss

I förra veckans returmatcher så kryssade Liverpool mot Porto efter att ha vunnit med 0-5 i första mötet. Manchester City förlorade på hemmaplan mot Basel efter att ha haft 0-4 efter första mötet. Vi tror att även den här matchen följer trenden och Bayern blir utan seger. Med tanke på alla kryss Besiktas har på hemmaplan så blir vårt speltips just ett kryss. Hos Unibet ger det oss 4,55 gånger pengarna.