Europatipset

EuropatipsetEuropatipset är ett av Svenska Spels populära pooltips och har sedan starten 1993 lockat många tippare. Precis som på Stryktipset tippar du på 13 utvalda matcher och det gäller att få in så många tecken som möjligt, helst 13 men även 12, 11 och 10 rätt kan ge utdelning. Skillnaden ligger i matchutbudet. På Europatipset finner du allt som oftast matcher från de italienska och spanska ligorna.

Europatipskupongen är indelad i ett par olika delar. Den största är förstås radfältet, där du tippar kupongens matcher genom att fylla i dina tecken. Kupongen innehåller även rutor för hel/halvgarderingar (M-system), val för att höja din insats på stryktipset, dubbelvinsten, Xperten, samt val för R-system. Europatipsguiden nedan hjälper dig att fylla i kupongen.

Precis som på stryktipskupongen hittar du dessutom Topptipset på Europatipset, där du spelar på match 1-8 på Europatipset.

Spela på Stryktipset hos Svenska Spel >

Europatipset

1 Systemval

Systemval

M-system (matematiskt system)
När du tippar M-system väljer du ut ett system som passar dig och din plånbok. Du väljer halv och helgarderingar och det billigaste alternativet är 1 halgardering, medan det dyraste är 2 hel och 10 halvgarderingar.

R-system (reducerat system)
Väljer du att spela R-system väljer du, beroende på radsystem, mellan 7 och 11 helgarderingar. Men detta innebär inte att en helgardering automatiskt ger dig rätt på en specifik match. Din rad rättas efter en speciell mall.

U-system (System med utgångsrad)
Spelas på separat kupong, se U-systemguiden. Ett U-system är ett reducerat system där U:et står för Utgångsrad. Detta innebär att du förutom din ordinarie rad också väljer en utgångsrad för dina garderade matcher.

2 Xperten

xperten

Spelar du med hjälp av Xperten väljer du ut valfritt antal matcher själv. Resten tippar Xperten. Spelet Xperten kan du spela på både Stryktipset och Topptipset.

3 Radfält

Radfält

Det är i radfältet du tippar matcherna. Här hittar du de tretton matcherna och de åtta raderna. Det är här du fyller i dina tecken. Sätt en etta för hemmaseger, X för oavgjort eller en tvåa om du tror det blir bortaseger.

4Dubbelchansen

Dubbelchansen

I Dubbelvinsten tippar du antal mål (0,1 – 2 – 3 – fler) i match nummer ett på kupongen. Tippar du rätt dubblar du din vinst.