Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
corner
Bomben 1
Spelstopp:
Omsättning: kr
Bomben 1
Spelstopp:
Omsättning: 42611 kr
Bomben 1
Spelstopp:
Omsättning: 3164 kr
Bomben 2
Spelstopp:
Omsättning: 16435 kr
Bomben 1
Spelstopp:
Omsättning: 6655 kr
Bomben 2
Spelstopp:
Omsättning: 4048 kr
Bomben 3
Spelstopp:
Omsättning: 2 kr
Bomben 1
Spelstopp:
Omsättning: 38871 kr
Bomben 2
Spelstopp:
Omsättning: 410 kr
Bomben 1
Spelstopp:
Omsättning: 60 kr
Bomben 2
Spelstopp:
Omsättning: 291 kr
Häcken - Djurgården
0
8%
1
25%
2
30%
3
23%
4
11%
5
2%
6
1%
7
0%
8
0%
9
0%
F
0%
0
33%
1
41%
2
22%
3
4%
4
0%
5
0%
6
0%
7
0%
8
0%
9
0%
F
0%
Reducera bort resultat
Vittsjö - Hammarby
0
24%
1
41%
2
26%
3
7%
4
1%
5
0%
6
0%
7
0%
8
0%
9
0%
F
0%
0
17%
1
29%
2
34%
3
17%
4
3%
5
1%
6
0%
7
0%
8
0%
9
0%
F
0%
Reducera bort resultat
Linköping - Piteå
0
15%
1
30%
2
34%
3
17%
4
4%
5
0%
6
0%
7
0%
8
0%
9
0%
F
0%
0
32%
1
42%
2
19%
3
6%
4
0%
5
0%
6
0%
7
0%
8
0%
9
0%
F
0%
Reducera bort resultat
Insats per rad:
1 x 1 x 1
Pris
1 kr
Oddset Bomben - tips, förslag, resultat, kupong, idag

Oddset bomben

Oddset Bomben är ett populärt poolspel från Svenska Spel som går ut på att pricka in exakt rätt resultat i två till fyra utvalda matcher. Matcherna kan vara i fotboll, ishockey, innebandy och bandy. Till skillnad från många andra oddsspel där man ofta tippar vinnare eller oavgjort (1,X, 2), kräver Oddset Bomben att spelarna anger det exakta slutresultatet för att vinna.

Oddset Bomben ingår i Svenska Spels Oddset-familj där till exempel spelprodukterna Oddset och Oddset Powerplay ingår. Svenska Spel erbjuder upp till fyra olika spelomgångar i Oddset Bomben per dag.

Snabba fakta

Vad är Stryktipset?Poolspel på 2-4 matcher där man ska tippa exakt rätt resultat i matcherna
Hur ofta:Upp till 4 spelomgångar per dag
Spelstopp:Varierar från spelomgång till spelomgång
SpelbolagSvenska Spel

Kort historik

Oddset Bomben introducerades i Sverige 2001 av Svenska Spel, som var tidiga med att erbjuda olika varianter av oddsspel. Spelet blev snabbt populärt bland svenska spelare och sedan lanseringen har Oddset Bomben utvecklats och anpassats till den moderna spelmarknaden. Teknologiska framsteg har till exempel gjort det möjligt att spela Oddset Bomben både online och via mobilappar. Detta har säkerligen bidragit till spelets popularitet.

2011 betalades en riktig rekordvinst ut på Oddset Bomben. Ett kompisgäng på sex personer vann 2,6 miljoner på sin Bomben-kupong. Om rekordet står sig än i dag är något oklart, men säkert är i alla fall att kupongen innehöll tre bandymatcher som slutade såhär:

 • Bollnäs – Sandviken 3-1
 • Edsbyn – Vänersborg 8-3
 • VSK – Villa-Lidköping 9-4

Vad är Oddset Bomben?

Oddset Bomben går som sagt ut på att försöka tippa exakt rätt resultat i 2-4 utvalda sportmatcher, oftast i fotboll eller ishockey, men det kan även vara i matcher i innebandy och bandy. Detta gör spelet särskilt utmanande och spännande eftersom det är svårt att pricka in exakt rätt resultat, men i gengäld är de potentiella vinsterna mycket höga. Precis som Stryktipset, Europatipset och Topptipset, attraherar Oddset Bomben spelare som gillar spel som kombinerar både tur och sportkunskaper.

Det spelas oftast mellan 1-4 spelomgångar i Oddset Bomben per dag. För att vinna måste man ha alla rätt i den aktuella spelomgången.

Grundläggande spelregler i Oddset Bomben

I Oddset Bomben är alltså målet att tippa de exakta slutresultaten i ett antal sportmatcher som Svenska Spel valt ut. Detta betyder att man ska förutspå matchens slutställning i antal mål. Blir det 0-0, 2-1 eller 4-5? För varje match ska man kryssa i hur många mål man tror lagen gör. Om man vill kan man kryssa i flera olika alternativ. Detta innebär att man kan satsa på att ett lag gör både 3,4 och 5 mål om man skulle vilja. Detta ökar dock kostnaden för spelkupongen.

Om vi tar ett exempel: I spelomgången ska man tippa resultatet i tre fotbollsmatcher: I matchen mellan Sverige – Danmark tippar vi 1-1, i matchen mellan Tyskland – Frankrike tippar vi 2–3 och i matchen mellan Polen – Ukraina tippar vi 1-1. För denna kupong blir kostnaden 1 kr om vi spelar med 1 kr i radinsats. Om vi istället väljer att spela på både 1-1 och 2-2 i matchen mellan Polen och Ukraina, ökar priset på spelkupongen till 4 kr om vi spelar med 1 kr i radinsats.

För att vinna på Oddset Bomben måste man pricka in alla rätt på spelkupongen.

Hur man spelar Oddset Bomben

Att spela Oddset Bomben är enkelt men kräver en viss grad av skicklighet och kunskap om matcherna som ingår i spelomgången. Såhär spelar du Oddset Bomben:

 1. Besök Svenska Spel eller ett ombud: Du kan spela Oddset Bomben på Svenska Spels webbsida eller hos ett spelombud.
 2. Välj omgång och matcher: Välj vilken spelomgång av Oddset Bomben du vill delta i
 3. Fyll i spelkupongen: Kryssa i det exakta slutresultatet för varje match i den valda omgången.
 4. Bestäm insats: Välj radinsats, det går att spela för 1 kr – 500 kr per rad. Ju högre radinsats man väljer, desto högre blir priset för spelkupongen. Med en högre radinsats blir dock en eventuell vinst också högre. Spelar man med 2 kr per rad blir vinsten dubbelt så hög som om man spelar för 1 kr per rad.
 5. Lämna in kupongen: När du är nöjd med kupongen och radinsatsen lämnar du in den och betalar. Sedan är det bara att hålla tummarna för att du får alla rätt
 6. Kolla resultatet: När matcherna är färdigspelade kan du kontrollera om du vunnit eller inte. Detta kan du till exempel göra hos Svenska Spel som publicerar resultatet för varje omgång i Oddset Bomben på sin webbsida. Har du lämnat in kupongen på nätet kan du logga in på ditt konto och se om du vunnit eller inte.

Olika sätt att spela Oddset Bomben

Man kan spela Oddset Bomben på flera olika sätt:

 • Enkelspel: Man kan lägga ett enkelspel och då satsar man på det exakta resultatet i varje match. Detta är den traditionella formen av Oddset Bomben.
 • Systemspel: Spelaren kan välja att spela flera kombinationer av resultat för att öka sina chanser att vinna. Detta innebär att man täcker fler möjliga utfall, men det kräver en större insats.
 • Systemreducering: Om man vill täcka in flera olika resultat i matcherna men samtidigt minska priset på spelkupongen kan man göra en systemreducering. Detta innebär att man reducerar bort resultat som hemmaseger, oavgjort och bortaseger från matchen.
 • PIX-spel: Om du inte vill fylla i spelkupongen själv går det att köpa färdiga spel med en förifylld spelkupong. Kupongen har skapats av Svenska Spels slumpprogram PIX.
 • Andelsspel: Ett annat alternativ för den som inte själv vill tippa resultatet är att gå med i ett andelsspel. Andelsspelen är ofta större systemspel som är relativt dyra att spela och som skapats av spelombud eller spelexperter. Genom att man är flera som delar på kostnaden blir priset per spelare inte så hög. Om andelsspelet går in delas vinsten proportionellt mot de andelar varje spelare har köpt.

Vinst och utbetalningar

Oddset Bomben har en återbetalning på 65% vilket innebär att 65% av alla insatser i en spelomgång går till prispotten. De övriga 35 procenten går till Svenska Spel. När en spelomgång är slut fördelas prispotten mellan de vinnande spelarna. För att vinna måste man som vi tidigare nämnt pricka in alla rätt i matcherna.

Hur mycket man vinner beror på hur stor prispotten i omgången är, hur många som vunnit och vilken radinsats man spelat med.

Har man spelat på Oddset Bomben online sätts vinsten in på spelkontot direkt. Om man har spelat hos ett ombud kan man ta ut vinster på upp till 1000 kr hos ombudet. Är vinsten över 1000 kr får man kontakta Svenska Spel för att ordna med vinstutbetalningen.

Skatter och avgifter

I Sverige är spelvinster som anordnas av licensierade operatörer, såsom Svenska Spel, skattefria.

När det gäller avgifter, tar de flesta spelbolag inte ut några extra avgifter vid utbetalning av vinster. Däremot kan vissa spelbolag ha administrationsavgifter eller andra dolda kostnader som kan påverka den slutliga summan. Det är alltid en bra idé att läsa igenom spelbolagets villkor och regler noggrant för att förstå eventuella avgifter som kan tillkomma. Tänk också på att policyn för avgifter kan ändras, så kontrollera alltid villkoren noga innan du begär ett uttag.

Strategier och tips

För att förbättra vinstmöjligheterna kan du samla in och utvärdera så mycket data som möjligt om de aktuella matcherna. Genom att granska statistik som påvisar trender och mönster, kan du som spelare göra mer välgrundade antaganden om matchresultaten. Med hjälp av statistiken kan du som spelare bland annat undersöka aspekter såsom:

 • Formkurvor: Är något av lagen i extra bra form eller är det så att något av lagen befinner sig i en formsvacka? Detta kan påverka lagens förutsättningar.
 • Head-to-head-statistik: Undersök hur det brukar gå när lagen möts.
 • Hemmaplan vs. bortaplan: Notera om matchen spelas på hemmaplan eller bortaplan. Många lag presterar bättre på hemmaplan.
 • Målstatistik: Hur många mål brukar lagen göra?

I analysen är det också viktigt att ta med aktuell information som kan inverka på matchresultatet. Kolla till exempel upp:

 • Skador och avstängningar: Ta reda på om några viktiga spelare är skadade eller avstängda, då detta kan ha stor inverkan på matchresultatet. Kika också på om det är någon viktig spelare som har med sig gula kort eller varningar in i matchen, eftersom detta kan påverka hur laget spelar.
 • Spelaranalys: Individuella spelares prestationer kan också påverka resultatet. Formsvackor kan till exempel ha stor inverkan på ett lags chanser.
 • Motivation: Undersök om något av lagen har större incitament att vinna än motståndarna. Ett lag som hotas att flyttas ner en division kan till exempel ha större motivation att vinna än ett lag som inte har något att spela för.
 • Expertanalyser: Vad säger experterna om lagens möjligheter? Att ta del av expertutlåtanden och analyser är ett bra sätt att skaffa sig information om förutsättningarna i matchen.
 • Speltipsförslag: Många spelexperter delar med sig av sina speltipsförslag på Oddset Bomben. Genom att ta del av dessa kan man få bra idéer och uppslag som man kan använda sig av när man tippar.
 • Kika på matchoddsen: Genom att titta på oddsen hos spelbolagen kan du får en bra bild av vad experterna i branschen förväntar sig av matchen. Ju lägre oddset är, desto högre anses sannolikheten vara för att det resultatet inträffar.

Hos Svenska Spel finns en hel del detaljerad information om, statistik för lagen, odds och expertkommentarer om matcherna som man kan dra nytta av.

Teknologiska hjälpmedel

I dagens digitala era finns det ett brett utbud av appar och verktyg som kan hjälpa spelare att förbättra sina chanser i Oddset Bomben. Det finns verktyg som kan hjälpa till med allt från analys av matcher till oddsberäkningar.

 • Odds- och statistikappar: Appar som erbjuder detaljerad statistik om lag och spelare är ovärderliga för den seriösa spelaren. De kan ge insikter i lagens form, tidigare resultat och andra viktiga faktorer som kan påverka matchutfallet.
 • Appar för resultatuppdatering: För att hålla koll på live-resultat och omedelbart veta hur ens spel går, är appar som uppdaterar matchresultat i realtid mycket användbara. De kan också skicka push-notiser vid viktiga händelser som mål eller utvisningar.
 • Analysverktyg: Verktyg som erbjuder djupgående analyser av matcher och speltrender kan hjälpa spelare att göra mer informerade beslut.

Bankrullehantering

Spelstrategin bör också innehålla effektiv bankrullehantering, annars riskerar du att dels tappa kontrollen på hur mycket du spelar för dels spela för mer än du har råd med. Därför bör du:

 • Bestämma en spelbudget: Sätt upp en tydlig budget för hur mycket du är villig att spela för och håll dig till den. Detta hjälper dig att undvika impulsspel. Hos Svenska Spel och andra spelbolag med svensk licens måste alla spelare sätta en insättningsgräns vid registreringen. Fundera noga över hur hög gräns du ska ha och välj en nivå som är anpassad till den egna ekonomin. Insättningsgräns ska sättas per dag, vecka och månad. Det går alltid att sänka insättningsgränsen om du vill justera den. Det går också att öka den, men höjningen sker först efter 72 timmar för att man inte ska kunna ta överilade beslut.
 • Planera hur du ska fördela spelbudgeten: När du satt din budget behöver du ha en strategi för hur du ska fördela spelbudgeten så att pengarna räcker till de spel du vill spela.
 • Kika på Value betting: Detta är en teknik inom sportsbetting där spelaren letar efter odds som de anser vara undervärderade av spelbolaget. Det handlar om att hitta de tillfällen då spelbolagets odds inte fullt ut återspeglar sannolikheten för ett visst utfall, vilket ger spelaren en matematisk fördel över tid. Om en spelare kan bedöma sannolikheten för ett utfall mer korrekt än spelbolaget, kan de utnyttja detta genom att placera satsningar där oddsen är till deras fördel. Detta kräver en djupgående förståelse för den sport man satsar på och förmågan att analysera en mängd faktorer som kan påverka utfallet av en match eller tävling. Value betting handlar inte om att vinna varje satsning, utan om att säkerställa att man har en positiv förväntan över tid, vilket innebär att man kan förvänta sig att göra en vinst på lång sikt.
 • Inte jaga förluster: Försök inte vinna tillbaka förlorade pengar genom att göra större och mer riskfyllda satsningar. Håll dig till din strategi och insatsplan. Om du upplever en serie förluster, ta en paus och återkom senare med ett klart huvud.

Ansvarsfullt spelande

Som spelare är det också viktigt att känna till att spel kan vara beroendeframkallande och att vidta åtgärder för att minska risken för spelproblematik. För att kunna hantera riskerna med spel är det viktigt att förstå att våra spelvanor påverkas av många olika faktorer, bland annat dessa:

 1. Emotionell påverkan: Spänningen och adrenalinet från att spela kan vara beroendeframkallande. Det är viktigt att vara medveten om hur dina känslor påverkar dina beslut och att inte låta känslorna styra ditt spelande.
 2. Social påverkan: Vänner och familj kan påverka dina spelvanor. Att spela i grupp kan vara roligt och skapa en känsla av gemenskap, men det är viktigt att inte känna press att spela mer än vad du är bekväm med.
 3. Hjärnans belöningssystem: Människans hjärna är utformad för att reagera starkt på belöningar, därför försöker vi upprepa beteenden som får hjärnans belöningssystem att kicka in. Spelvinster kan vara något som får hjärnans belöningssystem att gå igång och få oss att vilja jaga fler vinster.

Genom att förstå hur våra spelvanor påverkas kan vi bli mer uppmärksamma på om våra spelvanor börjar bli osunda. För att minska risken för att utveckla en spelproblematik bör man alltid spela ansvarsfullt. Att spela ansvarsfullt innebär att man:

 • Sätter en budget: Sätt upp en spelbudget och håll dig strikt till denna. Tänk på att budgeten ska vara anpassad till din ekonomi så att du inte spelar för mer pengar än du har råd att förlora.
 • Har tidsgränser för spelandet: Låt inte spelandet ta upp för mycket tid. Sätt en tidsgräns för spelandet och ta pauser under tiden du spelar.
 • Är observant på sina spelvanor: Var medveten om dina egna spelvanor och sök hjälp om du känner att du tappar kontrollen. Många spelbolag erbjuder verktyg och resurser för att hjälpa spelare att spela ansvarsfullt. De har bland annat en länk till ett självtest där du kan testa dina spelvanor och länk till spelpaus där du kan stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige. Casinosajterna har även länk till Stödlinjen där du kan få hjälp och råd om du behöver stöd.

Framtiden för Oddset Bomben

Oddset Bomben har en stark ställning på den svenska marknaden och ser ut att ha en spännande framtid. Med den ständigt föränderliga teknologin och de innovativa trenderna inom spelvärlden kommer Oddset Bomben sannolikt att fortsätta utvecklas och anpassa sig till spelarnas behov och preferenser framöver.

En viktig trend i spelbranschen är integrationen av avancerad statistik och analyser i spelupplevelsen. Så i framtiden kanske vi får se än mer detaljerade analyser och verktyg som hjälper spelarna att göra informerade val hos Svenska Spel.

Att förutspå exakt hur spelet kommer utvecklas är förstås svårt, men säkert är i alla fall att framtiden för Oddset Bomben är full av möjligheter och att nya teknologiska framsteg kan komma att förändra och förbättra spelet.

Sammanfattning

Oddset Bomben har kommit att bli en favorit bland sportentusiaster sedan spelet lanserades på 2000-talet. Spelet går ut på att förutspå det exakta resultatet i 2-4 sportmatcher och för att lyckas krävs en kombination av skicklighet, strategi och tur. På Oddset Bomben kan man spela allt från enkelrader till mer komplexa systemspel och det går att lämna in spelkuponger både online och hos fysiska ombud.

För att öka chansen att vinna kan man bland annat analysera tidigare resultat, kika på spelbolagens odds och använda sig av statistiska analyser.

Oddset Bomben fortsätter att vara ett älskat spel bland sportentusiaster, inte bara för spänningen, utan också för den gemenskap och strategiska utmaning det erbjuder.

Till Svenska Spel >

FAQ

Hur ofta spelas Oddset Bomben?

Hur fungerar Oddset Bomben?

Hur mycket vinner man på Bomben?

Var spelar man på Oddset Bomben?