Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
corner
Vecka 29
Spelstopp:
Omsättning: kr
Vecka 29
Spelstopp:
Omsättning: 348692 kr
Vecka 29
Spelstopp:
Omsättning: 10825 kr
Vecka 29
Spelstopp:
Omsättning: 30040 kr
Vecka 29
Spelstopp:
Omsättning: 1082 kr
Vecka 29
Spelstopp:
Omsättning: 73490 kr
1
FC Differdange 03 - KI Klaksvik
1
X
2
Odds
1,65
3,80
5,25
Svenska folket
63%
18%
19%
2
Dinamo Batumi - Ludogorets
1
X
2
Odds
4,00
3,75
1,83
Svenska folket
23%
22%
55%
3
KF Egnatia Rrogozhine - FK Borac Banja Luka
1
X
2
Odds
2,65
3,25
2,65
Svenska folket
33%
28%
39%
4
Larne FC - Rigas Futbola Skola
1
X
2
Odds
4,15
3,55
1,85
Svenska folket
19%
27%
54%
5
B36 Torshavn - FK Auda
1
X
2
Odds
2,30
3,50
2,70
Svenska folket
48%
23%
29%
6
Crusaders FC - Caernarfon Town FC
1
X
2
Odds
1,45
4,25
5,40
Svenska folket
68%
16%
16%
7
Botafogo - Palmeiras
1
X
2
Odds
2,70
3,30
2,65
Svenska folket
34%
31%
35%
8
Goianiense - Vasco da Gama
1
X
2
Odds
2,10
3,40
3,60
Svenska folket
34%
26%
40%
Insats per rad:
Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr
Topptipset - tips, förslag, resultat, kupong, idag

Topptipset är ett poolspel från Svenska Spel där man tippar utgången i åtta fotbollsmatcher. Lyckas man pricka in alla rätt så vinner man. Topptipset lanserades under 2000-talet och kan beskrivas som något av ett småsyskon till Svenska Spels populära poolspel Stryktipset och Europatipset som har betydligt fler år på nacken. Men precis som i Stryktipset och Europatipset går Topptipset alltså ut på att tippa resultatet i ett antal utvalda fotbollsmatcher. Nya spelomgångar erbjuds oftast varje dag och spelet har blivit en favorit bland spelare som gillar att spela på fotboll.

Korta fakta

Vad är Stryktipset?Poolspel på 8 utvalda fotbollsmatcher
Hur ofta:Nästan varje dag
Spelstopp:Varierar mellan spelomgångarna
SpelbolagSvenska Spel

Till Topptipset hos Svenska Spel >

Om Svenska Spel

Svenska Spel är ett statligt ägt spelbolag som startade 1997 genom en sammanslagning av de statliga spelbolagen Penninglotteriet och Tipstjänst. Deras uppdrag är att erbjuda ett brett spelsortiment med hög säkerhet och fokus på ansvarsfullt spel. Några av deras omtyckta spelprodukter är Triss, Lotto, Måltipset, oddset och så förstås Topptipset, Europatipset och Stryktipset.

En bild på en Topptipset kupong

Vad är Topptipset?

Topptipset är ett spel som går ut på att förutspå utgången av åtta specifika fotbollsmatcher. Till skillnad från vissa andra spel där turen kan spela en större roll, kräver Topptipset en gedigen förståelse för fotboll och de lag som spelar för att man ska lyckas bra. För att vinna måste man nämligen pricka in alla rätt i matcherna.

Precis som i Stryktipset så ska man satsa på om man tror det blir hemmavinst (1), oavgjort (X) eller bortaseger (2) i matcherna. Man kan även välja att göra ett systemspel och spela med garderingar. Det vill säga spela på mer än ett resultat i samma match, till exempel på både oavgjort och bortaseger. Man mer om detta längre fram.

Spelets utformning gör det möjligt för spelare att använda både sina fotbollskunskaper och analytiska förmågor för att öka sina chanser att vinna. Man kan spela för små summor, vilket gör det tillgängligt för många, och vinstmöjligheterna kan vara betydande, beroende på hur många som har lyckats förutspå rätt resultat.

Topptipset erbjuder också en social dimension, där spelare ofta diskuterar sina tips och strategier med vänner och på olika forum. Detta bidrar till spelets popularitet och gör det till en spännande och interaktiv upplevelse.

Så fungerar Topptipset

Topptipset bygger på principen att spelarna ska förutse resultatet i åtta specifika fotbollsmatcher. För varje match finns tre möjliga utfall:

 • hemmaseger (1)
 • oavgjort (X)
 • bortaseger (2)

Spelarna markerar sina val på en spelkupong. Målet är att pricka in alla rätt. Annars har man ingen chans att vinna.

Topptipset omfattar ett brett spektrum av ligor och turneringar, vilket gör det möjligt för spelarna att tippa på matcher från flera olika fotbollsvärldar. Det kan dyka upp allt från matcher i svenska division 3 till matcher i Premier League.

Olika spelformer

Det finns flera olika sätt att spela på Topptipset. Detta för att spelet ska passa olika typer av spelare och deras preferenser:

 • Enkelrader: Den enklaste spelformen där du tippar ett tecken per match, det vill säga antingen 1, X eller 2. Denna variant är perfekt för spelare som vill ha en enkel och direkt spelupplevelse.
 • Systemspel: För spelare som vill öka sina vinstchanser finns möjlighet att lägga ett systemspel där du kan täcka flera möjliga utfall per match. Detta innebär att du kan spela på flera kombinationer samtidigt, vilket ger större chans att vinna, dock till en högre kostnad. I ett systemspel kan man välja att göra en halvgardering, vilket innebär att man spelar på två utfall i samma match. Man kan också göra en helgardering och täcka in alla tre utfallen i matchen, det vill säga spela på både 1, X och 2.
 • Andelsspel: Om man vill kunna spela ett dyrt spel med många rader (systemspel) kan man gå med i ett andelsspel. Vinsterna delas proportionellt baserat på hur stor andel varje spelare har köpt. Detta är ett utmärkt sätt att sprida riskerna och öka chanserna att vinna stora summor. Andelsspel erbjuds både online hos Svenska Spel och hos spelombud. Ofta är andelsspelen komponerade av erfarna spelombud eller experter så att man kan dra nytta av deras kunskaper och erfarenheter.
 • PIX-spel: Man kan också spela genom att låta Svenska Spels slumpmaskin PIX slumpa fram en kupong. Fyll bara i vilket belopp du vill spela för och låt sedan PIX slumpa fram en kupong åt dig. Du kan också välja att PIX ska utgå från Svenska Spels expertanalytikers speltips.

Topptipset kombinerar spänningen av fotboll med nöjet av tippning, vilket gör det till ett av de mest populära spelen i Svenska Spels sortiment. Med sin enkla struktur och olika spelformer erbjuder det något för alla, från nybörjare till erfarna spelare.

Bild som visar hur det ser ut när man ska ange radinsatsen för Topptipset

Hur man spelar Topptipset

Såhär spelar man på Topptipset:

 1. Registrera dig hos Svenska Spel: För att kunna delta i Topptipset behöver du ett spelkonto hos Svenska Spel. Registreringen är enkel och kan göras online. Du kan också besöka ett fysiskt spelombud för att spela.
 2. Gör dina val: Varje vecka väljer Svenska Spel ut åtta matcher från olika ligor och turneringar. Dessa presenteras på spelkupongen för den aktuella omgången. För varje match ska du välja vilket lag du tror kommer att vinna eller om du tror att matchen slutar oavgjort. Du kan välja att spela enkelrader eller använda systemspel för att öka dina chanser att vinna.
 3. Välj din insats: Innan du kan lämna in kupongen ska du också ange hur mycket du vill satsa per rad. Du kan välja att spela för mellan 1 kr – 10 kr per rad. Ju högre insats du spelar med desto högre blir vinsten om du skulle vinna, men spelkupongen blir förstås också dyrare med en högre radinsats.
 4. Lämna in din kupong: När du är nöjd med dina val, lämnar du in din spelkupong och betalar insatsen. Detta kan göras online, via Svenska Spels mobilapp eller i en spelbutik.
 5. Rätta kupongen: När alla matcher har spelats och resultaten är klara, kontrollerar du din kupong mot de faktiska utfallen för att se om du har vunnit. Har du lämnat in kupongen online kan du logga in hos Svenska Spel och se om du vunnit. Om du spelat hos ett ombud kan du besöka Svenska Spels webbsida och se det rätta resultatet och jämföra resultatet med din spelkupong.

Spela Topptipset hos Vinstraden

Du kan också välja att spela Topptipset här hos oss på vinstraden.se. På sidan hittar du dagens spelkupong. Vill du spela klickar du bara på de resultat du vill tippa på. När du fyllt i hela kupongen klickar du bara på ”Betala” så vidarebefordras du direkt till Svenska Spel där du betalar och lämnar in ditt spel.

Resultatet i Topptipset

Du kan rätta Topptipset när alla matcherna i spelomgången spelats klart. Du hittar resultatet hos Svenska Spel så fort matcherna är avgjorda, men det går även att hitta information om resultatet på andra sajter för dem som vill.

Om en match blir inställd eller avbruten kommer Svenska Spel att lotta fram ett resultat i matchen. På så sätt kan spelomgången slutföras även om något oförutsett händer. I lottningen tar man hänsyn till oddsen som gällde inför matchen.

Skulle två matcher avbrytas eller ställas in kommer Svenska Spel att ställa in spelomgången och betala tillbaka alla insatser.

Vill du veta Topptipset resultatet i tidigare spelomgångar? Då ska du titta in hos Svenska Spel. På resultat-sidan kan du få fram resultat från tidigare spelomgångar.

Strategier och tips för Topptipset

Chanserna att lyckas på Topptipset ökar om man har kunskap om fotboll och lägger tid på analyser av matcherna. Här är några strategier och tips som kan hjälpa dig att bli en framgångsrik spelare på Topptipset.

Analys av matcher

Genom att analysera matcherna kan man öka sina chanser att tippa rätt resultat i Topptipset. Till din hjälp finns massor av statistik som du kan använda för att göra välgrundade prognoser av matcherna. Här är tips på några saker du bör inkludera i din Topptipset analys:

 • Form: Undersök hur lagen har presterat i sina senaste matcher. Analysera deras senaste resultat, antal mål de gjort och släppt in samt deras allmänna prestation. Lag i god form har bättre chanser att vinna än vanligt.
 • Hemma- och bortastatistik: Vissa lag spelar betydligt bättre på hemmaplan än på bortaplan. Att ta hänsyn till var matchen spelas kan ge insikter om ifall det är något lag som har bättre förutsättningar att lyckas.
 • Skador och avstängningar: Kolla upp om viktiga spelare är skadade eller avstängda. Avsaknaden av nyckelspelare kan påverka ett lags prestation avsevärt.
 • Inbördes möten: Historiken mellan två lag kan ge en fingervisning om hur matchen kan sluta. Vissa lag har en tendens att prestera bättre mot specifika motståndare.
 • Drivkraft: Matchens betydelse kan ha inverkan på resultatet. Särskilt om matchen är extra viktig för ett av lagen. Lag som kämpar för överlevnad i ligan eller för en topplacering kan ha större drivkraft att vinna än ett lag som inte har något att spela för.

Inför spelomgången kan du hitta relevant statistik för topptipset matcherna i anslutning till spelkupongen hos Svenska Spel.

En man sitter i en soffa och läser speltips för Topptipset i en tidning.

Ta hjälp av experter och andra insatta

Du kan också förbättra dina vinstchanser genom att ta för vana att kolla upp expertanalyser och speltips för Topptipset. Här kommer några exempel på resurser du kan använda när du funderar över hur du ska tippa:

 • Expertanalyser: Det finns många sportjournalister och analytiker som delar med sig av sina matchanalyser och spelarbedömningar. Dessa analyser kan ge djupgående information om lagens styrkor och svagheter, taktiska uppställningar och nyckelspelare. Att läsa och jämföra olika expertanalyser kan ge en bredare förståelse och fler perspektiv på matcherna.
 • Spelforum: Att delta i spelforum kan vara ett utmärkt sätt att få olika synpunkter och tips från andra spelare. Forumdiskussioner kan erbjuda nya insikter, oavsett om det handlar om att bekräfta egna teorier eller utmana dina antaganden. Att dela och diskutera strategier med andra kan hjälpa dig att se på matcherna ur olika vinklar.
 • Sociala medier: Sociala medier är fulla av engagerade fotbollsfans och analytiker som delar med sig av sina tankar och analyser. Att följa rätt personer och delta i speldiskussioner kan ge snabb och aktuell information som kan vara avgörande när du tippar. Många delar med sig av sina Topptipset förslag helt kostnadsfritt så du behöver inte lägga ut några pengar för att få intressanta speltips.
 • Prognosverktyg: Det finns flera digitala verktyg och appar som använder avancerad statistik för att göra matchprognoser. Dessa verktyg kan vara ett bra komplement till din egen analys och ge en ytterligare dimension av data att överväga.
 • Spelbolagens odds: Att kika på vad oddssättarna hos spelbolagen tror om matcherna kan vara ett bra sätt att bilda sig en uppfattning om lagens vinstchanser. Genom att hålla koll på oddsen kan man också märka om förutsättningarna i matchen radikalt förändras och börja undersöka varför och om det förändrar dina egna analyser.

Praktiska tips när du gör analyser och prognoser

 • Kombinera källor: Förlita dig inte på en enda källa för din analys. Kombinera statistik, expertanalyser och forumdiskussioner för att få en heltäckande bild. Att inte göra tillräckligt grundläggande research är ett vanligt misstag.
 • Utvärdera noggrant: Var kritisk till den information du hittar. Inte alla källor är lika pålitliga, så se till att du utvärderar trovärdigheten hos de experter och analyser du följer.
 • Håll dig uppdaterad: Fotbollsvärlden förändras snabbt, med skador, övergångar och taktiska förändringar som kan påverka matchresultat. Håll dig uppdaterad med den senaste informationen för att göra de mest informerade besluten.
 • Låt inte känslorna påverka: Försök att vara objektiv och basera dina beslut på fakta och statistik och inte på känslor.

Genom att utnyttja statistik, tidigare resultat, expertanalyser och spelforum kan du förbättra dina chanser att lyckas med Topptipset.

Bild på en guldpokal med orange och blå girlanger. Runt pokalen yr det guldfärgad konfetti.

Vinster i Topptipset

För att vinna på Topptipset behöver man som sagt ha alla åtta rätt i spelomgången. Hur stor vinsten blir om man vinner beror dels på storleken på prispotten, dels på hur många som vunnit och dels på vilken radinsats man spelat med.

Prispotten bestäms av hur mycket som spelats i spelomgången. Av alla insatser går 72,5% till prispotten. Resten går till Svenska Spel. Av dessa 72,5% kommer sedan 2,5% sättas av i en rullfond för extra utdelning vid en tidpunkt som Svenska Spel bestämmer.

När spelomgången är slut delas potten mellan alla vinnare. Svenska Spel redovisar alltid hur många som prickade in åtta rätt i varje spelomgång och hur stor utdelningen blev per spelare. Därmed kan du alltid se vilken utdelning topptipset gav även om du inte vann något i spelomgången.

Vinsterna betalas ut automatiskt till ditt spelkonto hos Svenska Spel. Om du har spelat via en fysisk spelbutik, kan du hämta ut mindre vinster direkt i butiken. För större vinster kan det krävas att du kontaktar Svenska Spel direkt för utbetalning. Utbetalningstiden kan variera om du spelat online, men vinster på ditt spelkonto brukar synas inom några dagar efter att du begärt ett uttag.

Den största vinst som betalats ut på Topptipset är 327 756 kr. Vinsten betalades ut 2009 så rekordet har stått sig länge. Men 2023 var det nära att ett nytt rekord sattes då två spelare vann 322 788 kronor vardera.

Behöver man skatta på Topptipset-vinster?

I Sverige är vinster från spel som arrangeras av Svenska Spel skattefria. Detta innebär att du inte behöver betala skatt på vinsten om du vunnit på Topptipset. Detta är en stor fördel, då du får behålla hela vinstbeloppet utan några avdrag. Dessutom slipper du tänka på att deklarera spelvinsten.

Det är viktigt att notera att detta gäller för vinster från Svenska Spel och andra licensierade speloperatörer i Sverige. Om du vinner pengar på spel hos utländska operatörer, kan andra skatteregler gälla, och du kan behöva deklarera och betala skatt på dessa vinster.

En skylt som uppmanar till ansvarsfullt spel.

Spela Topptipset ansvarsfullt

Att spela på Topptipset kan vara en rolig och spännande aktivitet, men det är viktigt att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Spel om pengar bör endast vara en form av underhållning och inte ett sätt att försöka tjäna pengar. Här är en översikt över riskerna med spelande, tips för att spela ansvarsfullt och var du kan få hjälp och stöd om du upplever spelproblem.

Risker med spelande

Spel om pengar är riskfyllt och kan leda till:

 • Ekonomiska problem: Spelande kan leda till betydande ekonomiska förluster om du inte håller koll på hur mycket pengar du satsar. Det är lätt att dras med i spänningen och satsa mer än du har råd med.
 • Psykisk ohälsa: Spel om pengar kan leda till psykisk ohälsa och skapa stress, ångest och depression, skuld och skam.
 • Sociala konsekvenser: Spelproblem kan påverka dina relationer med familj och vänner.

Tips för att spela ansvarsfullt

För att njuta av spel och att spela på ett säkert och hälsosamt sätt, är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer för ansvarsfullt spelande:

 • Sätt en budget: Bestäm i förväg hur mycket pengar du har råd att förlora och håll dig till den summan. Spela aldrig för pengar som är avsedda för viktiga utgifter som hyra, mat eller räkningar. Spela inte heller för pengar du lånat.
 • Sätt en tidsgräns: Bestäm hur mycket tid du ska spendera på spelandet och håll dig till den tidsramen. Undvik att spela under långa perioder utan pauser.
 • Undvik att jaga förluster: Försök inte att vinna tillbaka förlorade pengar genom att satsa mer. Detta kan leda till ännu större förluster.
 • Spela inte när du är upprörd: Undvik att spela när du är stressad, deprimerad eller under påverkan av alkohol eller droger. Dessa tillstånd kan påverka ditt omdöme och leda till dåliga beslut.
 • Håll spelandet underhållande: Kom ihåg att spelande ska vara roligt och inte ett sätt att tjäna pengar. Se det som en form av underhållning där du betalar för spänningen som spelet ger. Om du skulle vinna är det en bonus.

Hjälp och stöd för spelberoende

Om du eller någon du känner har problem med spelande, finns det hjälp och stöd att få. Här är några resurser som kan vara till hjälp:

 • Stödlinjen: Stödlinjen för spelare och anhöriga erbjuder gratis och konfidentiell rådgivning via telefon och chatt. De kan ge råd och stöd samt vägleda dig till vidare hjälp.
 • Svenska Spel: Svenska Spel har verktyg och resurser för att hjälpa spelare att spela ansvarsfullt. De erbjuder bland annat självtest, spelgränser och möjligheten att stänga av sig själv från spel under en viss period.
 • Spelpaus: Spelpaus.se drivs av Spelinspektionen och är en tjänst du kan använda när du vill stänga av dig från spel. Avstängningen gäller 1, 3 eller 6 månader beroende på vad du väljer. Du kan också göra en tills vidare-avstängning som gäller i minst 12 månader. Spelpaus omfattar allt licensierat spel som kräver registrering, både online och hos, Casino Cosmopol, ombud och på banor.
 • Hälso- och sjukvården: Om spelproblemet är allvarligt, kan det vara nödvändigt att söka professionell hjälp från en psykolog eller rådgivare specialiserad på spelberoende hos vården. Många vårdcentraler och psykiatriska mottagningar erbjuder stöd för spelproblem.
 • Ekonomisk rådgivning: Om spelandet har lett till ekonomiska problem, kan det vara till hjälp att kontakta en skuldrådgivare eller budget- och skuldrådgivare via din kommun för att få hjälp med att hantera skulder och förbättra ekonomin.
En stängd dörr som det står "Framtiden" på.

Hur ser framtiden för Topptipset ut?

Topptipset har en stark grund att stå på och en lovande framtid och förhoppningsvis kommer Topptipset bli ännu bättre i framtiden. Genom att fortsätta anpassa sig till spelarnas behov och teknologiska framsteg, kan Svenska Spel säkerställa att Topptipset förblir en favorit bland spelare i många år framöver.

Svenska Spel jobbar kontinuerligt med att förbättra sina digitala plattformar och det kommer säkerligen även märkas på Topptipset. Kanske kommer man lägga in avancerade analysverktyg och AI-drivna prognoser som spelarna kan dra nytta av.

Svenska Spel arbetar också med att främja ansvarsfullt spel, så i framtiden kan vi säkert förvänta oss fler verktyg och resurser som gör spelandet säkrare.

Avslutande ord

Topptipset är ett poolspel från Svenska Spel som går ut på att tippa rätt i åtta av åtta fotbollsmatcher. Nya spelomgångar erbjuds nästan dagligen. Genom att kombinera spänningen i fotboll med möjligheten att vinna pengar, erbjuder Topptipset en engagerande spelupplevelse som både är underhållande och utmanande.

I denna artikel har vi gått igenom vikten av att ha en strategi och att göra noggranna analyser och prognoser när man spelar på Topptipset. Användning av statistik och tidigare resultat är avgörande för att kunna göra informerade val. Expertanalyser och deltagande i spelforum kan också ge värdefulla insikter och hjälpa spelare att finjustera sina strategier. Vi har också tagit upp vikten av att spela ansvarsfullt för att minska riskerna för att utveckla att spelberoende. Kom ihåg att sätta en budget, håll dig till den och undvik att jaga förluster. Om du upplever spelproblem, finns det hjälp och stöd att få från flera organisationer och tjänster.

Till Topptipset hos Svenska Spel >

FAQ

Kan man vinna på 7 rätt på Topptipset?

Är Topptipset varje dag?

Var kan jag spela Topptipset?

Hur rättar jag Topptipset?

Vad kostar Topptipset?

Vad brukar Topptipset ha för utdelning?