Att hitta rätt Oddsbonus

Att välja spelbolag att betta hos är inte lätt. De flesta spelbolagen försöker att locka dig att skapa ett konto med att ge dig ett välkomstbonus som en insättningsbonus eller riskfritt spel. En Bästa välkomstbonusar är alltid ett trevligt sätt att starta sitt spelande med men frågan är bara vilket spelbolag man ska välja och vilka som är bäst för dig.

Idag finns en uppsjö av spelbolag och var och varannan dag öppnas det upp ett nytt bolag och många satsar på att nå ut på den svenska marknaden. I vår lista har vi valt ut ett fåtal bolag som vi känner oss trygga med att rekommendera. Det är stora och erkända spelbolag som varit aktiva på spelbolagsmarknaden länge och som är många om sina kunder. Vi tycker det är viktigt att kunna lita på de spelbolag som vi rekommenderar och det finns många oseriösa aktörer där ute och därför väljer vi att sålla bort en majoritet av spelbolagen där ute och väljer de vi känner oss trygga med.

Giganter som exempelvis LeoVegas och Unibet är idag erkända och de två som vi i första hand rekommenderar för deras trevliga erbjudanden och kampanjer men också stora utbud samt möjlighet till live streaming och givetvis trevliga välkomstbonusar.

Så fungerar spelbolagens välkomstbonusar

Alla de stora spelbolagen premierar sina kunder med bonusar och liknande för att välkomna dig som kund. Ett vanligt förekommande välkomstbonus är spelbolaget ger dig en bonus baserat på dina första insättning, så kallad insättningsbonus, upp till ett visst belopp. Exempelvis så kan du få 100 % i bonus upp till 1000 kronor. I detta exempel får du en bonus på 100 % av det insatta beloppet men den maximala bonusen som du kan erhålla är 1000 kronor. Så sätter du in 500 kronor får du en extra bonus på 500 kronor men sätter du in 2500 kronor så når du taket och får du 1000 kronor. Sådana bonusar kan du inte plocka ut direkt utan måste omsättas ett visst antal gånger först.

Ibland kan du istället för en insättningsbonus få ett riskfritt spel. Ett riskfritt spel innebär helt enkelt att du får pengarna tillbaka om ditt spel inte går in. Oftast är dessa riskfria spel omgärdade med villkor som att du endast kan få tillbaka en viss summa samt att pengarna som du får tillbaka måste omsättas innan du kan ta ut dom.

Vad innebär att omsätta en oddsbonus?

Att omsätta en bonus innebär helt enkelt att du måste satsa summan ett visst antal gånger, oftast till ett odds på 1,40 eller högre eller liknande. Har du fått en insättningsbonus på 500 kronor med ett omsättningskrav på tre gånger så måste du spela upp bonusen tre gånger, det vill säga för 1500 kronor, innan du kan göra ett uttag. Oddsbonusen är också oftast tidsbunden vilket innebär att du måste omsätta bonusen inom ett vist antal dagar, om inte så kommer den att försvinna från ditt konto och gå till spillo.

Maximera bonusen genom att vara kund hos flera spelbolag

Att vara trogen kund hos ett spelbolag är oftast ingen fördel. Är man en storspelare som spenderar stora pengar hos ett bolag så kan du få VIP fördelar och annat men för en vanlig Svensson, som inte spenderar några större pengar på sit bettande, så är det ingen idé att bara hålla sig till ett spelbolag. Med det sagt är det givetvis också viktigt att du känner dig trygg med spelbolaget du bettar hos men att bekanta sig och skapa ett konto hos flera spelbolag är därmed ingen nackdel.

Att ha ett konto hos flera spelbolag kan vara fördelaktigt på många olika sätt. Dels så har olika bolag olika fokus och kan ge dig bättre odds än andra på olika sporter och matcher. Också för att vissa spelbolag kanske inte har lika bra odds som andra på de matcher som du är intresserad av men som har mycket bra och trevliga kampanjer som du med jämna mellanrum kan ta del av för att maximera de pengar du satsar.

Framförallt så är det fördelaktigt att ta del av välkomstbonusar från flera spelbolag samtidigt, då bonusarna ofta är extra fördelaktiga. Och att inkassera en insättningsbonus från ett bolag ökar dina marginaler i förlängningen, vilket givetvis alltid är bra.

Oddsbonusarna kan skilja sig åt

Oavsett om det är en insättningsbonus eller ett riskfritt spel, eller vad det nu är för välkomsterbjudande som du får, så har de flesta spelbolag olika villkor och omsättningskrav innan du kan plocka ut bonusen. Villkoren för bonusen bör gå att hitta under hjälpsektionen och ska vara lätt att hitta. Om du inte hittar så kan du alltid vända dig till supporten, med fördel chatten, då de kan ge dig korrekt information om vilka villkor som gäller för bonusen.

Välkomstbonusen är inte allt

Sammanfattningsvis så är inte välkomstbonusen allt, även om du initialt kan utnyttja bonusen för att maximera dina vinster. Ett spelbolag kan erbjuda mycket mer än bara en trevlig oddsbonus och därför kan du med fördel skapa konton hos flera bolag, som är helt gratis att göra, för att kika in vad det spelbolaget kan erbjuda dig innan du väljer att sätta in pengar och bettar.