Måltipset - tips, förslag, resultat, kupong, idag

Måltipset är ett av Svenska Spel sport & casinos populära spel där spelare kan satsa pengar på att gissa rätt resultat på de åtta målriktigaste matcherna av totalt 30. Om man lyckas pricka in alla åtta rätt vinner man en miljon kronor, som ensam vinnare. Om ingen lyckas gissa alla åtta rätt förs jackpotten över till nästa veckas omgång.

Flera sätt att spela Måltipset

Det finns flera sätt att spela Måltipset. Enkelrader innebär att spelaren själv väljer åtta matcher och gissar på resultaten, medan systemspel, M- och R-system, ger spelaren möjlighet att spela på upp till 14 matcher. M-system och R-system ger spelaren mer valfrihet och flexibilitet att spela fler matcher samtidigt som man minskar insatsen.

Så funkar M-system

M-system kan liknas vid att spela flera enkelrader i en kupong. Spelaren väljer mellan 9 och 14 matcher och sedan skapas enkelrader baserat på de valda matcherna. Antalet rader beror på antalet matcher som valts och kan variera från ett fåtal till flera hundra rader.

Så funkar R-system

R-system står för reducerat system och innebär att spelet innehåller ett minskat antal rader. Spelaren väljer mellan 11 och 14 matcher och systemet skapar en reducerad mängd rader som täcker alla tänkbara kombinationer. Det reducerade antalet rader kan innebära en avsevärt lägre insats än vid spel med enkelrader eller M-system. Dock minskar vinstchansen jämfört med M-system, eftersom antalet kombinationer som täcks av systemet minskar.

Skapa färdiga spel med PIX!

Behöver du hjälp med att skapa en kupong då kan du använda PIX! som skapar en färdig kupong. Som du kan lämna in direkt eller utgå ifrån.

Så lottas en match om resultatet inte kan fastställas

Om en match inte kan slutföras och ställs in då kommer matchen att lottas istället efter en certifierad slumptalsgenerator som Svenska Spel har utvecklat och som är godkänd av Spelinspektionen. Lottningen utgår från resultaten av engelska fotbollsmatcher fem år tillbaka i tiden. Lottningen av resultaten sker efter följande fördelning.

  • 0 mål 7%
  • 1 mål 16%
  • 2 mål 22%
  • 3 mål 22%
  • 4 mål 16%
  • 5 mål 9%
  • 6 mål 5%
  • 7 mål 2%
  • 8 mål 1%

Krydda kupongen med Sportkryss

Svenska Spel erbjuder också tilläggsspelet Sportkryss, där spelaren väljer ett sjusiffrigt nummer och en insats på 10, 20 eller 30 kronor. Om spelaren lyckas pricka in alla siffror kan man vinna upp till 30 miljoner kronor. Sportkryss dras på lördagar efter det att Stryktipset har haft spelstopp.

Vinstfördelning

Återbetalningen på Måltipset är 46% av omsättningen och vinstchansen är 1:63.

Antal rättVinstfördelning Vinstchans 
8 rätt55%1:5 852 925
7 rätt20%1:33 255
6 rätt25%1:905
5 rätt4 fria rader1:68
Vinstfördelningen på varje kupong.

Det är viktigt att spela ansvarsfullt och inte satsa mer pengar än man har råd att förlora. Svenska Spel erbjuder också hjälp för de som känner att de behöver stöd med att hantera sitt spelande.