Poker och andra spel

Vissa tycker att poker är roligt och värt att träna upp sina kunskaper inom. Det hittar alltid tid och plats att spela; när de reser, när de är hemma, med kompisar, ensam, till och med på jobbet.

Vi tror dock att det kan vara bra att spä ut just pokerspelandet med lite andra spel, så som backgammon och Blackjack. Inte bara är det roligare när man får variera lite, men dessutom tror vi att det faktiskt gör en bättre på poker också. Hela ens koncentrationsförmåga förändras ganska markant eftersom att man får så mycket omväxlande träning.

De finns de som tror att Blackjack är ett svårt spel, men precis som med många andra sporter och spel så är det en fråga om vana. Det tenderar också att dra åt sig ganska sociala figurer, och kan i regel spelas över precis hela världen, precis som poker. Den matematiska aspekten av Blackjack tilltalar många, då man behöver räkna ut odds. Ifall man vill lära sig mer om Blackjack kan man se den förhållandevis nya, och välgjorda, spelfilmen ”21” och kanske lära sig en del om hur pass härligt spelet faktiskt kan vara…

Andra bra spel som tränar sinnet är schack, alfapet och domino. Det här är alla spel som kräver stor analysförmåga och kunskap, men ändå kan man mötas på helt olika nivåer eftersom att turen är inblandad. Dock inte vad gäller schack, förstås. Vi kan också rekommendera datorspel, så som spelandet av online poker, till och med tetris och andra spel. Vad som helst som tvingar hjärnan att träna andra muskler än de som tränas när man spelar just poker är bra.

Men det viktigaste är förstås att man har roligt, för har man inte det kommer man i vilket fall som helst inte lära sig så mycket som man skulle kunna!