Majoriteten av pokerspelarna är tonåringar eller i tjugoårsåldern. Nyligen drog en spelare i Las Vegas in 3.7 miljoner USD på bara en dag. Det är ganska anmärkningsvärt bara i sig, men vad som är nästan lika otroligt är att han bara var nitton år gammal. Hans namn var Jeff Thomson, en kalifornier med tre bröder och en utbildning bakom sig som hans föräldrar med nöd och näppe lyckats spara ihop till.
Ursprungligen ville han bli en filmstudent, men nu när han insett att han inte är helt ohängd på det här med poker, har han nog andra planer för sin framtid…

Thomson är bara ett av exemplen på de talangfulla, djärva ungdomar som tar över pokerscenen. Det må vara hänt att pokerspelare från mognare generationer har övertag i form av mer pengar att investera och mer erfarenhet. Men i relation till ungdomens snabba inlärningsförmåga, nyfikenhet på nya saker och den tid de har att lägga på att förbättra sitt spel, så drar de ändå det längsta strået verkar det som.

För en tid sedan var det en 21-årig kille från New Yorks slumområden som vann 5.8 miljoner USD på poker på två dagar. Han hade dragit in två jackpots. Hans historia är också ganska hjärteknipande; han hade förlorat sina föräldrar i tidig ålder, och hans flickvän hade just lämnat honom för en rikare man. Eftersom att han var nedstämd kvällen i fråga så bestämde han sig för att prova lyckan med de 89 dollar han hade på fickan – de enda pengar han hade. Två dagar senare hade han nästan 6 miljoner dollar.

Det finns ett antal pokertävlingar och events där nästan bara ungdomar deltar, och en del där bara ungdomar får delta. Det vill säga att även om en person bara är sju år så är han tillåten att, med målsmans tillstånd, delta i spelet. Här lär de sig allt om rakeback, All In och hur man hanterar en bankrulle.
Inte undra på att ungdomarna ibland sopar banan med de äldre pokerspelarna.