Fisksökaren är något helt nytt som kommer med Poker Office 5. Det är en funktion som är lika bra som den låter. Du väljer själv vilka värden och intervaller den ska gå efter och sedan är det bara att leta reda på fiskarna som du så gärna vill spela mot. Att sedan söka reda på spelarna fungerar utmärkt eftersom mer eller mindre alla pokerklienter idag har en spelarsök funktion som gör att du enkelt kan hitta den du letar efter.
Något som störde mig med det tidigare programmet var att det var segstartat och var allmänt trögt att använda. Hade du en stor databas med många händer samlade tog det ofta lång tid att starta och stänga ner programmet. Till en början trodde jag att det hade att göra med min inte alltför nya dator men jag var tydligen inte ensam om denna tröghet. Detta resulterade i att jag ibland struntade i att ens sätta igång programmet när jag skulle spela poker vilket inte var något vidare alls. Men nu ska denna poker software vara bättre, problemet ska vara löst i och med en helt ny statistikmotor som sparar filerna på ett annat sätt än de äldre varianterna. Exakt hur det fungerar har jag ingen aning om men av det lilla jag prövat programmet så verkar det faktiskt som att det går fortare.

För den som vill gotta sig i ytterligare statistik blir ingen besviken heller, här finns ännu mer saker att välja mellan och det finns också möjlighet att skriva egen statistik om man nu mot all förmodan känner att det som finns tillgängligt inte räcker. Jag däremot som knappt använder en tiondel av allt det som finns att använda är mest glad över att det går mycket fortare att använda programmet när jag ska spela poker. Visst är det kul med nya funktioner men då måste jag försöka lära mig allt och med mer och mer saker som dyker upp så känns det bara mer och mer avlägset att jag till fullo ska förstå programmet till fullo.