Matchstart: 7/3 20:45     Serie/Liga: Champions League

Manchester City har dominerat Premier League fullkomligt hela säsongen. De gjorde också vad de skulle på bortaplan mot Basel i första mötet i Champions Leagues åttondelsfinal. Schweizarna ska försöka göra det inget lag någonsin har lyckats med, men vi tror att de går bet. City gör alltid mål, och vårt speltips blir på över 2,5 mål i matchen. 1,45 gånger pengarna hos Expekt.

Odds på Manchester City – Basel

1.19 7.70 18.50 Spela
1.29 5.65 13.25 Spela

Magnifika

När Pep Guardiolas lag spelar bra så spelar de ruskigt bra. Med en hel del pengar investerade i världsstjärna efter världsstjärna har Manchester City fått ihop en trupp som kan matchas av ytterst få lag. De har varit grymma hela säsongen och leder Premier League överlägset. I skrivande stund har de 18 poäng ner till Liverpool, som ligger på andra plats. En enda ligaförlust och senast övertygande seger mot ett Chelsea som fokuserade helt på defensiven. City vann visserligen bara med 1-0, men de dominerade spelet helt och hållet och Chelsea hade egentligen ingenting på hela matchen. I första mötet mot Basel rasslade det många gånger om när slutresultatet skrevs till 0-4. Vi ser framför oss liknande siffror även på onsdagen. Manchester City har inte förlorat på de senaste 12 Champions League-matcherna på Etihad Stadium. De har vunnit de fyra senaste. Dessutom har de gjort mål i tolv raka matcher i turneringen. Gündogan gjorde två mål senast mot Basel och kan mycket väl göra det igen om han får utrymme.

Omöjlig uppgift

Med två raka omgångar i ligan flyttade har Basel inte spelat ligamatch sedan mitten på februari. Det var ett par dagar efter första mötet med City och innebar den andra raka förlusten när de förlorade med 0-2 hemma mot St. Gallen. Som om inte det vore nog förlorade de semifinalen i den schweiziska cupen med 2-0 borta mot Young Boys. Tre raka förluster alltså, och inte alls något som helst som talar för att Basel skulle lyckas med det som inget annat lag någonsin tidigare har gjort – vända ett 0-4-underläge från första mötet på hemmaplan i Champions League och ta sig vidare till nästa runda. De vann visserligen de två sista bortamatcherna i gruppen mot CSKA Moskva och Benfica och Oberlin gjorde mål i båda, men i slutspelssammanhang har de förlorat sina två bortamatcher med totalt 11-0. Basel har alltså inte gjort mål på sina tre senaste matcher och de har släppt in åtta mål på matcherna. Det bådar inte gott.

Speltips – Flera mål ska inte vara något problem

Manchester City är på en helt annan nivå än vad Basel är. Pep Guardiola är erkänt skicklig, men har inte varit i Champions League-final på sju år. Hans lag har kapacitet nog att ta sig dit, och vi tror att de tvålar till Basel ganska enkelt. Vårt speltips är på över 2,5 mål i matchen. Det spelar vi till 1,45 gånger pengarna hos Expekt.