Inte fått det att stämma helt

Fiorentina ligger precis i mitten av ligan med 31 poäng på 23 matcher. De kan spela riktigt bra fotboll och har faktiskt tagit poäng mot tre av de fyra topplagen. Undantaget är just fredagens motståndare Juventus. Resultaten har varit något bättre hemma än borta, fyra vinster, fyra kryss och tre förluster. Vi upplever Fiorentina som ganska svårbedömda. De har bara vunnit 3 av de 13 senaste matcherna. Det är fem matcher sedan de senast vann på hemmaplan. Samtidigt har de bara förlorat två matcher av de elva senaste. På hemmaplan har de bara en förlust senaste fem. Kryss både mot Milan och Inter, men förlust med 1-4 mot Hellas Verona som ligger näst sist. Bara tre lag har kryssat fler matcher än vad Fiorentina har, och oförmågan att avgöra matcherna har gjort att de tappat många onödiga poäng. Mot Juventus tror vi inte att det håller. Hela truppen är frisk och tillgänglig.

En poäng ifrån serieledning

För ovanlighetens skull så har den här säsongen gett oss en serieledare som inte heter Juventus. Det kan bli ändring på det i den här omgången om Napoli tappar poäng samtidigt som Juve slår Fiorentina. Inte omöjligt, men sju raka segrar kan lika gärna bli åtta raka för Napoli och Juventus får jaga vidare. Den gamla damen har även de sju raka vinster. I senaste matchen vann de med hela 7-0 mot Sassulo efter ett Higuain-hattrick. Juve är som vanligt stabila. Bara två förluster på hela säsongen. De snittar 2,64 mål på bortaplan och släpper som vanligt in få. Att de gör mål mot Fiorentina känner vi oss rätt så säkra på, och de är grymma på att spela på resultat. I hemmamatchen mot Fiorentina vann de med 1-0 efter mål av Mandzukic. Höwedes, Cuadrado och bäste målskytten Dybala finns på skadelistan. Truppen är ändå klart bättre än Fiorentinas och vi tror på gästerna.

Speltips – Bortaseger

Juventus vann första mötet under säsongen med 1-0 hemma. Inga stora siffror, men det är sällan deras melodi. De vann visserligen med 7-0 senast, men Fiorentina håller klart högre kvalitet än Sassulo. Fiorentina har kryssat långt fler matcher än vad de borde. Det finns kvalitet i laget och de kan göra riktigt fina resultat, men de har haft svårt att visa det. Vårt speltips är en 2:a. Oddset 1,85 hittar vi hos SuperLenny.

Publicerad: 2018-02-07

Skribent: Tobias Ljungkvist