Storseger i ligaspelet

I Portugal leder Porto ligan på 58 poäng, nio före Braga. Braga har varit riktigt vassa på hemmaplan med tio vinster och två förluster. De snittar 2,42 mål per match hemma och släpper bara ett per match. I bortamötet med Marseille var det andra bullar. Redan efter 4 minuter var de i underläge och med två täta mål i mitten på andra halvlek var 3-0 ett faktum. De sköt bara ett enda skott och det träffade inte ens innanför målramen. Två tredjedelar av bollinnehavet stod Marseille för. Det var en direkt dålig insats portugiserna stod för. Kanske gav helgens 0-5-seger borta mot Vitoria Guimaraes dem det självförtroende behöver för att göra en bättre match. Ricardo Esgaio blev stor matchvinnare med två assists och ett mål. Paulinho, som stått för flest fullträffar i laget i ligan vilades. I Europa League är det skadade Fransergio som stått för målen. Fyra stycken för hans del, medan inte någon annan spelare gjort fler än ett. Dyego Sousa, som satte ett av målen mot Guimaraes utgick skadad från matchen och saknas sannolikt mot Marseille.

Kanonresultat

Marseille håller jämna steg med Monaco i ligan, men de båda saknar några vinster för att kunna utmana Paris Saint-Germain om titeln på allvar. De är bra mycket bättre än de varit på flera säsonger. Bara 12 av 29 insläppta i ligan har kommit på hemmaplan, och de gör nästan 2,5 mål per match framåt. Thauvin stod för matchens enda mål i helgens möte med Bourdeaux på hemmaplan. Han är den som gjort flest i laget med sina 15 i ligan. Han gjorde också 3-0-målet i första mötet med Braga. Då hade han precis blivit inbytt mot Valere Gemain efter att denna gjort sitt andra för kvällen när han satte 2-0 i 69:e matchminuten. Hans första kom alltså efter bara fyra minuters spel. Marseille var helt klart numret större än Braga då, och de var bra även mot Bordeaux. Att de inte kommer gå för fullt framåt räknar vi med, men den övertygande seger de tog i första mötet gör att de är favoriter trots bortaplan. På skadefronten är läget okej för fransmännen. Målvakten Mandanda ersätts av Yohann (med det härliga efternamnet) Pelé. Unge vänsterbacken Rocchia och grekiske anfallsstjärnan Mitroglou saknas också.

Speltips – Seger för gästerna

Med tanke på den klasskillnad vi såg mellan Braga och Marseille i det första mötet så tror vi att fransmännen vinner även det andra mötet. Braga var uddlösa och hade bara ett enda avslut på hela matchen. Marseille öste på på hemmaplan, men lär vara mer tillbakadragna borta. De har ändå nog med kvalitet att vinna utan att förta sig. Vårt speltips är en 2:a. Hos LeoVegas spelas den till oddset 2,50.

Publicerad: 2018-02-20

Skribent: Tobias Ljungkvist