Tre raka utan seger

I Serie A ligger Atalanta på åttonde plats och har en bit upp till de åtråvärda platserna för spel ute i Europa. På hemmaplan har de vunnit 6 av 13 ligamatcher. Dock bara en av de fem senaste. De är obesegrade i de fyra senaste, men har kryssat två på raken. 1-1 borta mot Crotone och 1-1 hemma mot Fiorentina. I Europa League-gruppen förlorade de inte en enda match utan vann med 14 inspelade poäng på sex matcher med både Lyon och Everton som motståndare. Italienarna förvånade många, men har spelat bra. I första mötet i sextondelsfinalen mot Borussia Dortmund hamnade de i underläge med tio minuter kvar av första halvlek. I inledningen av andra pressade de på och Ilicic kunde kvittera efter 51 minuters spel. Fem minuter senare gjorde han också 1-2. Den ledningen stod sig i nio minuter, innan Dortmund kvitterade och på tilläggstid satte tyskarna också 3-2. Svenske Etrit Berisha vaktade målet senast och lär stå mellan stolparna också på torsdagen.

Sju raka utan förlust

Dortmunds säsong har varit ojämn. De hamnade i en rejäl svacka och förlorade match på match under en period. Nu har de hämtat sig och är uppe på andra plats i ligan. Visserligen hela 19 poäng efter Bayern München, men fokus ligger på att säkra Champions league-spel till nästa säsong. Tre raka vinster i ligan, senast med 0-1 på bortaplan mot svårspelade Borussia Mönchengladbach. Marco Reus målskytt. I den här säsongens Champions League hamnade de i en otroligt tuff grupp med både Tottenham och Real Madrid. Två inspelade poäng på sex matcher blev det efter två kryss mot APOEL. Direkt svagt, men inte extremt oväntat med tanke på skadeläget i klubben. Hela säsongen har de saknat i stort sett en hel startelva. När dessutom Aubameyang försvann till Arsenal under vinterns transferförnster så kan man fråga sig hur det egentligen står till i klubben. Vi har dock förtroende för den tillgängliga truppen och tror att de kan göra det bra. Inlånade Batshuayi satte viktiga 2-2 och 3-2 i första mötet med Atalanta. Svenske Alexander Isak fick göra ett inhopp mot slutet av matchen.

Speltips – Tyskarna vinner på nytt

Atalanta var inte alls dåliga mot Dortmund i första mötet, men de har tre raka utan seger. För Dortmund är läget det omvända. De har fyra raka vinstmatcher i bagaget och trots alla skadorna så har de visat att de trots allt är farliga. Vårt speltips blir på seger för bortalaget. 2:an ger oss 2,90 gånger pengarna hos Unibet.

Publicerad: 2018-02-20

Skribent: Tobias Ljungkvist