Fyra raka förluster

Sista matchen för 2017 innebar seger med 3-1 mot starka Sevilla. Det var också den senaste gången som Real Sociedad tog en trepoängare. Efter det har de förlorat fyra raka matcher. Senast mot Villarreal på bortaplan med 4-2. Villarreal gick ifrån till 3-0 på 20 minuter och trots att Diego Llorente reducerade redan i 24:e så låg Real Sociedad under med 4-1 i halvtid. Det blev aldrig spännande efter det, även om Willian Jose reducerade med sitt 4-2 med halvtimmen kvar att spela. Målet var för övrigt brassens tionde, vilket han är bäst i laget med. I hemmaspelet har Real Sociedad gjort 22 mål, samtidigt som de har släppt in 23, vilket ger de ett snitt på ungefär två åt varje håll per match. Inte i mer än en av elva matcher har de lyckats hålla nollan, så även om vi tror på seger för dem så är risken stor att de släpper in mål.

Sex matcher utan vinst

1-0 hemma mot Leganes i början på december. Det är Deportivo La Corunas enda seger på de elva senaste matcherna. Tre månader med bara en trepoängare svider förstås hos fansen, och om Deportivo ska lyckas undvika nedflyttning behöver de börja plocka poäng. De är två efter både Alaves och Levante. Efter storförlusten med 7-1 mot Real Madrid, där Lopez Alvarez något överraskande gav deportivo ledningen med 0-1, så lyckades de faktiskt kryssa mot just Levante. 2-2 i en match där Adrian Lopez Alvarez återigen höll sig framme och Andone satte 2-0 just innan paus. I andra halvlek kom Levante igen, två mål under sista tio minuterna gjorde att lagen fick dela på poängen. Andones mål var hans sjätte, vilket gör honom till bäst i Deportivo den här säsongen. Förre AIK-spelaren Celso Borges drog på sig två gula kort senast och är avstängd.

Speltips – Seger för hemmalaget

Det är alltså två lag som båda har det tufft i den här säsongens La Liga. Real Sociedad något över nedflyttningsstrecket, medan Deportivo La Coruna inte lyckas ta sig därifrån. Real Sociedad vann förra mötet med 2-4 och vi tror att de går segrande ur även denna batalj. Vårt speltips är en 1:a och hos Betsafe ger den oss 1,55 gånger pengarna.

Publicerad: 2018-01-31

Skribent: Tobias Ljungkvist