Två raka kryss

Hemmalaget Dortmund lider fortfarande efter den långa raden av matcher utan seger. Två vinster fick de ihop i de sista omgångarna innan vinteruppehållet, men sedan ligan drog igång igen har de två raka kryss i Bundesliga. 0-0 hemma mot Wolfsburg och 1-1 på resande fot mot Hertha Berlin. Det stora bråket med en Aubameyang som vill lämna klubben och inte längre spelar för laget sätter sina spår. För svenske Alexander Isak har det inneburit en match från start och två inhopp på de fem senaste matcherna. Ännu inget mål i ligan för honom dock, men han har varit nära flera gånger. De många skadorna hämmar fortfarande laget, men ryktet säger att åtminstone Marco Reus ska vara på väg tillbaka. Återstår att se om han kan få lite speltid efter sin långa frånvaro. Dortmund är 17 poäng efter Bayern münchen i ligan och någon pokal där kan de glömma. Istället får de försöka samla ihop lite poäng så att de lyckas säkra en Champions League-plats till nästa säsong. Det får de inte på den sjätteplats där de ligger idag. Dortmund har inte gjort mål i första halvlek på de senaste sex matcherna, och där ser vi en möjlighet för ett speltips.

Obesegrade i sju raka

Freiburg ligger på en blygsam tolfteplats i ligaspelet och har fått ihop tre poäng färre än vad de hade förra året efter lika många omgångar. Det trots tre färre vinster, men hela sex stycken kryss mer. I den senaste omgången slog de Leipzig med 2-1 efter att förra årets succélag gjort 0-1 20 minuter in i andra halvlek. Med fyra minuters mellanrum gjorde sedan Haberer 1-1 och Koch fick in segermålet 2-1. Det var deras sjunde raka match utan förlust och femte raka matchen i vilken de gjorde mål. Nils Petersen är bäste målskytt i laget med åtta stycken. Han har inte nätat i någon av de två matcherna efter årsskiftet, men i de fem sista innan uppehållet gjorde han hela sju mål. Helt klart en spelare som Dortmund måste ha under uppsikt. Förra säsongen förlorade Freiburg båda mötena mot Dortmund, men när de möttes i början av den här säsongen slutade matchen 0-0. De var första lag att ta poäng av Dortmund, och vi tror att de kan lyckas igen.

Speltips – Inte mål i båda halvlekarna för Dortmund

Aubameyang håller på att bråka sig bort från klubben och halva startelvan är fortfarande skadade. Läget för Dortmund ser inte sådär superljust ut i jakten på Champions League-platsen. Freiburg är ligans tredje mest formstarka lag på de åtta senaste matcherna och har sju raka utan förlust. Vi tror att de klarar av att hålla nollan under första halvlek. Dortmund har inte nätat under första 45 på de sex senaste matcherna. Vårt speltips, att Dortmund inte gör mål i båda halvlekarna, ger oss 1,70 gånger pengarna hos SuperLenny.

Publicerad: 2018-01-25

Skribent: Tobias Ljungkvist