Svårslagna för tillfället

Sju raka förluster inledde säsongen för Crystal Palace. Därefter seger mot självaste Chelsea. Den senaste tiden har varit positiv för hemmalaget. Åtta omgångar utan förlust. Det är deras bästa svit i högstadivisionen sedan 1990, då de gick tolv omgångar utan att förlora. Fem kryss och tre vinster. På hemmaplan har de bara tre förluster på hela säsongen, och det var lagets tre första matcher, vilket innebär att de inte förlorat hemma sedan i september. Två vinster, 2-1 mot Watford och 0-3 mot Leicester, och ett kryss borta mot Swansea senast. Då var det Milivojevic som gav Crystal Palace ledningen på straff med timmen spelad. Swansea kvitterade med knappa kvarten kvar. 16 mål på 19 omgångar visar att de har vissa problem med målskyttet, men den svaga inledningen gör statistiken en aning missvisande. Vi tror att Crystal Palace form gör att de kan komma att bli en svår motståndare för Arsenal.

Bara vunnit en av de fem senaste

Arsene Wengers Arsenal har chansen att gå upp på samma poäng som fyran Tottenham, 37 stycken. De är i dagsläget sexa och därmed utanför europaplatserna som det ser ut. Det finns dock utrymme för att klättra, men i den senaste matchen mot Crystal Palace på bortaplan blev det alltså förlust. I just bortaspelet har Arsenal visat svagheter i år. De har bara vunnit två av nio matcher. De har dock hållit nollan i samtliga tre londonderbyn de har spelat den här säsongen. Inte sedan säsongen 1998/99 har de hållit nollan i fyra raka matcher mot motståndare från London. 34 poäng är sex färre än vad de hade vid samma tidpunkt förra säsongen, och då blev de till slut femma i ligan. Wenger gör för övrigt sin 810:e Premier League-match som manager, vilket gör att han tangerar Alex Fergusons rekord. Senaste matchen innebar kryss efter 3-3 mot Liverpool, där de vände allt på fem minuter. De var dock utspelade i stora delar av matchen och ska vara nöjda med den poäng de fick med sig.

Speltips – Crystal Palace form ger dem kryss

Arsenal har bara en seger på de fem senaste matcherna och var inte bra senast när de kryssade mot Liverpool. Crystal Palace har inte förlorat på åtta omgångar och har visat upp ett bra spel på hemmaplan under säsongen. Vi tror att Wenger får nöja sig med ett kryss och väljer att spela X:et till 3,95 gånger pengarna. Vi gör det hos SuperLenny.

Publicerad: 2017-12-26

Skribent: Tobias Ljungkvist