Väldigt formstarka

Liverpool klamrar sig fast i toppen och är en seger bakom trean Chelsea i skrivande stund. De har gjort näst flest mål i ligan och har högsta poängsnittet av alla lag, bortsett från Manchester City, senaste tiden. De är dessutom obesegrade i de tio senaste matcherna. Mot Arsenal senast borde det ha blivit tre nya poäng på kontot, men de fick nöja sig med en. Coutinho gav Pool ledningen efter 26 minuter. I andra halvlek satte Mohamed Salah sitt 15:e ligamål för säsongen och med det toppar han skytteligan före Harry Kane. Salahs mål var starten på fem intensiva minuter. Direkt efter så satte Arsenal 1-2 genom Alexis Sanchez. Fem minuter senare hade Xhaka och Özil sett till att de också gått ifrån till 3-2. Jürgen Klopp var frustrerad på bänken och Liverpool-spelarna undrade vad som hände. De skulle dock få in kvitteringen. Med 20 minuter kvar att spela fick Firmino in sitt sjunde för säsongen och räddade poäng.

Sist i ligan

Hos gästerna Swansea är det inte muntert. Sist i Premier League med tolv poäng på 18 matcher. Det ska till ett mirakel för att de skall klara kontraktet till nästa säsong. De tog visserligen tre poäng mot West Bromwich i bottenmötet för ett par omgångar sedan, men därefter har det bara blivit förluster. 0-4 mot Manchester City är inte mycket att snacka om, de mötte världens kanske bästa lag just nu. I senaste matchen var det Everton som vann med 3-1, det trots att Swansea tog ledningen genom Leroy Fer tio minuter innan paus. Ledningen kvitterades dock tio minuter senare och Everton gick ifrån till 2-1 och 3-1 i andra halvlek. Paul Clement fick lämna tränarposten för bara ett par dagar sedan och istället har mittfältaren Leon Britton klivit in som tillfällig lösning. Han har spelat fyra ligamatcher för klubben under säsongen, men den något ålderstigne (åtminstone som spelare) engelsmannen byter alltså inriktning på karriären. Vi tror dock inte det blir någon särskild effekt av tränarbytet i den här matchen.

Speltips – Liverpool vinner utan att släppa in mål

Liverpool har vuxit och blivit ett av Premier Leagues hetaste lag. Krysset mot Arsenal borde ha varit en vinst, men de är obesegrade i tio raka matcher. På hemmaplan har de bara släppt in tre mål, samtidigt som Swansea har det väldigt svårt med målskyttet. Det gör att vi tror på en 1:a där Liverpool dessutom håller nollan. Hos Unibet ger det oss 1,85 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-12-23

Skribent: Tobias Ljungkvist