Jobbigt period för Dortmund

Inte mycket går Borussia Dortmunds väg just nu. Efter en stabil start i ligan med sju raka utan förlust och ett försprång på hela fem poäng ner till Bayern München har det blivit tre Bundesligaomgångar på raken utan seger.Förlust 2-3 mot Leipzig, kryss efter 2-2 mot Frankfurt och därefter ny förlust med 4-2 mot Hannover. Dortmund saknar flera tongivande spelare som istället får koncentrera sig på att rehabilitera skador. Reus, Durm, Piszczek och Rode missar alla matchen. Dessutom har det gått mindre bra i Champions League. I en tuff grupp med både Tottenham och Real Madrid har tyskarna bara lyckats spela till sig två poäng. Det efter två raka kryss mot APOEL, som definitivt är ett lag de vanligtvis ska slå. Aubameyang leder skytteligan i Tyskland med tio gjorda mål, men har lämnat de två senaste ligamatcherna utan att lyckas näta.

Bayern vinner och vinner

Det hör inte till vanligheterna att Bayern München hamnar på efterkälken i ligaspelet, men så var alltså fallet när en ganska dålig försäsong fortsatte med en mindre positiv inledning i ligan. Men fem poäng efter Dortmund har istället blivit tre poäng före när Bayern har vunnit och vunnit sedan Jupp Heynckes kom tillbaka till tränarposten i klubben. 5-0 mot Freiburg, 0-1 mot Hamburg och 2-0 mot Leipzig på de tre senaste i ligan. Dessutom två raka vinster mot Celtic i Champions League, där Bayern bör klara ut andraplatsen i gruppen efter Paris Saint-Germain. Kingsley Coman har höjt sig betydligt efter tränarbytet och får stort förtroende. Även hos Bayern München är det skador på flera spelare. Förutom Manuel Neuer så saknas också Ribery, Bernat och Müller.

Speltips – Bortalagen i betydligt bättre form

I Borussia Dortmund har tränare Bosz en hel del att fundera på. Resultaten har inte alls gått lagets väg på sistone och serieledningen är tappad. Bayern å sin sida har bara vunnit och vunnit och börjar få igång spelet igen, Hemmalagets svaga form gör att vårt speltips blir en 2:a. Hos SuperLenny spelar vi till 2,05 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-11-02

Skribent: Tobias Ljungkvist