Bara vinster under Heynckes

Bayern München har rent resultatmässigt bättrat sig ordentligt efter Ancelottis adjö. Istället har gamle hjälten Jupp Heynckes kommit in och gjort precis som han gjorde när han lämnade klubben för pensionärslivet för några år sedan – vunnit. Bayern har vunnit samtliga matcher sedan heynckes kom tillbaka, men ett jobbigt skadeläge och frågetecken på formen hos vissa spelare har ändå gjort att spelet inte har flutit helt och hållet. I ligan har man hunnit ikapp Borussia Dortmund i antal poäng, men ligger tvåa med sämre målskillnad. Efter kryssen mot Wolfsburg och hertha Berlin, båda matcherna 2-2, så har Bayern vunnit med 5-0 mot Freiburg och 0-1 mot Hamburg. I den senast spelade matchen var det just Leipzig som stod för motståndet i Tyska Cupen. Hemmalaget var bättre långa stunder, men efter en utvisning började Bayern München skapa betydligt mer. Emil Forsberg satte 1-0 till Leipzig på straff men Thiago kunde kvittera för gästerna. Det blev en mållös förlängning och till slut knep Bayern segern på straffar. Vi tror att de fortsätter vinna.

Fyra raka vinster i ligan

Förra årets blev oerhört framgångsrikt för klubben som spelade i femteligan för bara åtta år sedan. Mycket har hänt under åren och den här säsongen är de ute och spelar på den största tänkbara scenen i Champions League. I ligaspelet började det inte lysande, men Leipzig har spelat upp sig och är trea bakom Borussia Dortmund och bayern München. De har fyra raka segrar och har bland annat slagit serieledande Dortmund. I den senaste ligamatchen blev det seger med 1-0 mot Stuttgart. I cupmatchen mot Bayern var Leipzig bra och såg till att göra det svårt för favoriterna. De lämnade över bollinnehavet och ställde om giftigt flera gånger. Store målskytten Timo Werner började på bänken men kom in i slutet av matchen. Han hade flera chanser att avgöra under förlängningen, men när det gick till straffar var det han som blev syndabock. Hans lagkamrater satte samtliga sina, men efter att Roben gjort mål för Bayern var han tvungen att sätta sin straff, men Ulreich kunde rädda. Leipzig lär vara revanschsugna, men nu är det bortamatch istället och Bayern är svårslagna på Allianz Arena.

Speltips – Bayern München tar segern

Vårt speltips blir en 1:a. Vi tror att Bayern München vinner på nytt, även om det sannolikt blir ännu en jämn match. Leipzig lämnar sällan en match mållösa och i Manuel Neuers frånvaro är vi osäkra på om hemmalaget klarar av att hålla tätt. Vi tror att det blir mål för båda lagen och spetsar vårt speltips.

Publicerad: 2017-10-26

Skribent: Tobias Ljungkvist