Börjat bra för det “nya” Bayern

Carlo Ancelotti är ett minne blott. Italienaren fick sparken efter en rad svaga insatser där 3-0-förlusten mot Paris Saint-Germain blev droppen som fick bägaren att rinna över. Willy Sagnol tog över rodret under en match, men 2-2 mot Wolfsburg och tappad 2-0-ledning imponerade inte. Istället är Jupp Heynckes nu kontrakterad och 72-åringen gör sin fjärde sejour som huvudtränare i bayern München. Det började bra i den första matchen. Då var det Bundesliga och Freiburg var laget som bjöd på motståndet. Eller motstånd och motstånd… Trots att spelet inte riktigt satt som det skulle blev det seger med hela 5-0 för det nya Bayern. Skador har stört en del och frånvaron av Neuer, Vidal, Ribery och Bernat påverkar förstås laget. Dessutom utgick Javi martinez med en skadad axel senast. Vi tror dock att Bayern slagkraftiga trupp är snäppet bättre än Celtics och ska kunna vinna komfortabelt ändå. Lewandowski var dessutom bästa målskytt i det europeiska VM-kvalet, så kapacitet att få in bollar finns det.

Skillnad på Skottland och Champions League

Rangers är tillbaka i den skotska högstadivisionen, men under många år har Celtic varit ensam herre på täppan. Det är ett scenario Bayern är bekanta med, och det är inte bra för klubben när det kommer till det europeiska spelet. Ställs man inte inför de tuffa matcherna i ligaspelet är det svårt att vara redo när det blir rejält motstånd i Champions League. Så här långt under säsongen har Celtic spelat in 23 poäng – sju vinster och två kryss. Fortfarande obesegrade. Aberdeen har hängt med och ligger tvåa på samma poäng. Efter kryss, 2-2 mot Hibernian, så vann Celtic i helgen mot Dundee FC med 1-0. Ntcham nätade efter en timmes spel. Scott Brown, Simunovic och Armstrong kommer alla att missa matchen på grund av knäskador medan unge Ralston saknas efter en knock. I Champions League står Celtic på tre poäng efter inledande förlust med hela 5-0 mot PSG och sedan seger med 0-3 mot Anderlecht.

Speltips – Bayern vinner, många mål

Vårt speltips är att Bayern München tar de tre poängen och tar hand om andraplatsen i gruppen. Det finns gott om spelare som är vana målskyttar och vi tror det kan bli en match med många mål. Därför kör vi en kombination. Ladbrokes ger oss 1,70 gånger pengarna på över 4,5 mål i matchen och Bayern München som segrare. Det är taget.

Publicerad: 2017-10-15

Skribent: Tobias Ljungkvist