Långt från guldformen

Först på 14:e plats med just 14 inspelade poäng i ligaspelet hittar vi Leicester. De har inte alls kommit upp i samma standard som under guldsäsongen härom året och har spelat riktigt svagt stundtals. Fram till den senaste omgången hade det bara blivit en trepoängare, och den mot Brighton. Inte den tuffaste av motståndare direkt. Ska man försöka se det positivt så har Leicester inte förlorat på de tre senaste matcherna. Kryss efter 0-0 borta mot Bournemouth, 1-1 i hemmamatchen mot West Bromwich och senast en väldigt efterlängtad seger med 1-2 mot Swansea. Vardy är lagets bäste målskytt med fem baljor, men han fick börja på bänken i ligacupen när Leeds besegrades med 3-1 i veckan som gick. Istället nätade både Slimani och Iheanacho och tackade på så vis för förtroendet. Mahrez hoppade in och satte även han ett mål. Leicester har gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen, och det tror vi att de fortsätter med.

Från övre halvan till botten

I ligaspelet går Everton inte alls att känna igen. Det blåa laget från Liverpool har också de bara fått ihop två vinster på nio omgångar, men med mycket svaga sju poäng har de bara tre lag efter sig i tabellen. Vid samma tidpunkt förra året hade de dubbelt så många poäng på kontot. Fem av de sju senaste har slutat med förlust. 1-1 mot Brighton följdes av en tung 2-5-historia mot Arsenal. Trots att Wayne Rooney satte 1-0 i matchens inledning så hjälpte det inte. Arsenal tog över mer och mer och hann göra fyra mål innan Everton på nytt kunde näta. Den gången genom Niasse i matchens allra sista minuter. Dessutom visades Gueye ut med lite mer än 20 minuter kvar av matchen. Arsenal hann dock med att få in ytterligare en boll bakom en hjälplös Jordan pickford i målet. Everton sparkade Koeman bara härom dagen, men att det skulle hjälpa har vi svårt att tro.

Speltips – Hemmalaget bättre

Det är två svaga lag som drabbar samman, men vi tror att Leicester är laget med minst dålig form. Everton har långt kvar till den placering just nedanför de bästa som de brukar ha. Speltipset blir en 1:a, och vi väljer att spela den hos Unibet. Där får vi 2,10 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-10-26

Skribent: Tobias Ljungkvist