Fyra raka ligatitlar

Portugisiska ligan har blivit Benficas liga, helt klart. Lissabon-gänget har vunnit de fyra senaste säsongerna och de har skaffat sig en oerhört stark position. I inledningen på säsongen har de vunnit fem matcher, kryssat två och förlorat en. Det gör att de är tre poäng efter Sporting och fem bakom Porto, men det finns gott om tid kvar att hämta in det lilla försprånget. I den senaste matchen 1-1 mot Maritimo. Benfica är också ett bekant ansikte i Champions League-sammanhang. De spelar ständigt gruppspel, och under de två senaste säsongerna har de också tagit sig vidare. Ut i kvartsfinal mot Bayern München och ut i åttondelsfinal mot Borussia Dortmund. Något avancemang ser det inte ut att bli den här gången när det blivit förlust med 1-2 mot CSKA Moskva och hela 5-0 mot Basel. Sedan förra säsongen har Benfica tappat målvakten Ederson, Victor Nilsson-Lindelöf, Nelson Semedo och Mitroglu. Alla viktiga kuggar i laget. Dessutom är högerbacken Almeida avstängd efter ett rött kort och kommer inte finnas med mot Manchester United.

Obesegrade i både PL och CL

Det var upplagt för en match i rasande tempo och med enormt mycket vilja i helgens match mot Liverpool, men Manchester United fick nöja sig med ett kryss och tappade ett par poäng på Manchester City i toppen av Premier League. Det var dessutom Liverpool som förde spelet och skapade absolut mest. Två tredjedelar av bollinnehavet och 15 avslut mot blott tre stycken. United är dock fortfarande obesegrade i ligaspelet Sex vinster och två förluster. Värvningen av Lukaku har visat sig väldigt lyckosam och Mourinhos trupp är stark. Lindelöf, som alltså spelade för Benfica förra säsongen, har inte varit lagets bästa spelare direkt men får ändå sina chanser av Mou. Zlatan Ibrahimovic är också klar för en fortsättning i laget, men hans återkomst dröjer efter knäskadan. Dessutom saknas Rojo, Pogba och Fellaini. I Champions League har det blivit två raka vinster. 3-0 mot Basel och 1-4 mot CSKA Moskva. Förra säsongen blev det inget Champions League-spel för Uniteds del utan istället gick de och vann Europa League efter finalvinst mot Ajax.

Speltips – United är det bättre laget

Vi ser manchester United som det bättre laget, trots en del skadebekymmer. Mourinhos alltid lika defensivt starka lag är svåra att göra mål på, och det blir spännande att se om Benfica lyckas. I ligaspelet har Benfica nätat i varje match de spelat. Mål för båda lagen kunde vara ett potentiellt speltips. Vi är dock tämligen övertygade om att Manchester United tar sin tredje raka seger i CL och vårt speltips blir en 2:a. Den spelas hos BetHard, där vi får 1,83 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-10-15

Skribent: Tobias Ljungkvist