2017-10

Svag CL-start i Monaco

Sex vinster, ett kryss och två förluster gör att Monaco har spelat in 19 poäng. Det är näst bäst i ligan, men de är tre efter Paris Saint-Germain som toppar tabellen. Det kanske inte är så konstigt, vill vi mena på, då förra säsongens stora succélag tappat flera tongivande spelare och inte kunnat ersätta dem ordentligt. Bland annat försvann Mbappé till just PSG och både Mendy och Bernardo Silva hamnade i Manchester City. Bakayoko spelar numera i Chelseas blå tröja. Monaco har inte kunnat visa upp samma vägvinnande spel som förra säsongen men hakar åtminstone på i ligatoppen. I Champions League-gruppen har det bara blivit en inspelad poäng så här långt. 1-1 mot Leipzig och 0-3 mot Porto. 24 mål på nio matcher i ligan är absolut inte dåligt, och det är snarare de 12 insläppta vi ställer oss frågande till. De har haft förtvivlat svårt att hålla tätt.

Full pott hittills i Europa

I Turkiet har Besiktas plockat hem två raka ligatitlar och deras värvningsfilosofi där de köper in världsstjärnor som inte längre är önskvärda av de allra, allra bästa klubbarna har slagit enormt väl ut. Däremot har de stött på patrull i säsongens ligaspel. Under fredagen spelade de sin tredje raka match utan seger. Förlust med 2-1 mot Fenerbache, kryss efter 2-2 mot Trabzonspor och sedan alltså ny förlust. Den gången mot Genclerbirligi, som vann med 2-1. I ligaspelet är Ryan Babel och Tosun bästa målskyttar med 3 vardera, men också trollgubben Quaresma och svenskbekantingen Atiba Hutchinson har lyckats pricka rätt. Spelare som Alvaro Negredo och Jeremain Lens är inte heller några man skojar bort och i defensiven finns bland annat Pepe att tillgå. Champions League-spelet har rullat på och bortaseger i premiären mot Porto med 1-3 följdes av 2-0 mot Leipzig.

Speltips – Besiktas fixar kryss som sämst

Monaco är stora favoriter till segern enligt oddssättarna men vi tror att Besiktas har minst lika bra förutsättningar att vinna. Turkarna har börjat Champions League betydligt bättre och även om det är bortamatch så ska de kunna kriga sig till ett kryss.

Publicerad: 2017-10-14

Skribent: Tobias Ljungkvist