Olycksfall i arbetet mot Danmark

Med fem vinster och ett kryss toppade Polen VM-kvalets grupp E med 16 poäng och var i klar ledning före Montenegro och Danmark med tio poäng vardera. Efter förlusten i senaste matchen mot Danmark har det tightat till sig ordentligt och nu är det bara tre poäng som skiljer ner till de jagande lagen. Polen vann med 3-2 hemma mot Danmark och Lewandowski stod för samtliga polska mål. På fredagskvällen var han inte lika lyckosam och i en rent statistiskt hyfsat jämn match hade Polen problem med effektiviteten. Istället var det Danmark som kunde göra två mål i respektive halvlek och vinna med hela 4-0. Viktige Blaszczykowski fick dessutom utgå skadad och lär inte spela mot Kazakstan. Polens enda kryss kom mot just kazakerna på bortaplan, men vi tror det blir andra bullar nu med ett revanschlystet lag.

Kazakstan sist i gruppen

Hopplöst sist och bara två poäng för Kazakstan. Nej, det blir inget VM-spel den här gången heller. Två kryss och fem förluster, 4-19 i målskillnad. Kazakstan hör inte till de bättre lagen i Europa direkt. Trots det överraskade de när de spelade 2-2 på hemmaplan mot ett Polen som sannolikt underskattade sitt motstånd en hel del. Kazakstan kom till start mot Montenegro i senaste matchen med en trupp med spelare enbart från den inhemska ligan. De höll tätt i en halvtimme, men sedan orkade de inte stå emot. Montenegro gick till pausvila med 0-1 och fyllde på med två mål till i andra. Det var inte så att kazakerna inte skapade någonting alls dock. De hade både mer boll och kom till fler avslut men kvaliteten lämnar ändå mer att önska. I flera av matcherna har Kazakstan legat under efter 45 spelade minuter.

Speltips – Polen leder efter 45 minuter

Att Polen vinner matchen är vi säkra på. De leder inte gruppen för inte utan har gått och blivit en svår motståndare för praktiskt taget alla lag i världen. Med spelare i några av Europas största klubblag finns det kvalitet. Polen brukar också vara duktiga på att få in de tidiga målen. Det tror vi att de får mot Kazakstan på hemmaplan och vårt speltips är att Polen leder efter 45 spelade minuter. Det ger oss 1,57 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Publicerad: 2017-09-02

Skribent: Tobias Ljungkvist