Går för femte raka hemmasegern

I Sofia har Bulgarien varit omutliga under kvalet. Fyra matcher, fyra vinster. Senast att försöka var Sverige, men trots flera chanser så var det bulgarerna som vann med 3-2. I Bulgariens senaste match på bortaplan mot Holland blev det förlust med 3-1, målskytt för bortalaget blev Kostadinov. Och mål gör de. Nästan jämt. I sju av matcherna har Bulgarien nätat, bara mot Sverige på Friends Arena har de blivit nollade. Kostadinov har satt tre stycken från sin mittfältsposition och Popov två. Vi tror att Bulgarien kan vara på väg mot sitt första poängtapp på hemmaplan, men samtidigt har vi på känn att de gör mål även här. Senast de mötte Frankrike blev det förlust med 4-1 på bortaplan.

Kryss mot lilleputten senast

Seger med 4-1 hemma mot Bulgarien alltså, men likväl ett insläppt mål. Frankrike ska vara den här gruppens bästa lag och de leder också, om än knappt. Sverige är hack i häl och fransmännen kan inte slappna av. De har inte rusat igenom gruppen så som många trott på förhand utan på de åtta matcherna har det blivit fem vinster, två kryss och en förlust. Förra gången det var kvaldags inleddes det med stabila 4-0 mot Holland, men i matchen efter fick de bara 0-0 mot Luxemburg. Om man ska hitta någon svaghet i det franska laget så är det månne bortaspelet. Förlusten mot Sverige och kryss mot Vitryssland har kommit på resande fot. Annars är det ett profilstarkt lag där Griezmann kanske är den starkast lysande stjärnan. Målvakten Hugo Lloris har svajat vid något tillfälle, det minns alla som såg matchen borta mot Sverige bland annat. Storstjärnan Pogba är skadad och kommer inte kunna spela.

Speltips – Mål för båda lagen

När Bulgarien är på jakt efter femte raka segern på hemmaplan i kvalet till VM spelar det ingen roll att det är gruppfavoriten Frankrike som står för motståndet. Bulgarien har varit oerhört bra hemma och gör mål i stort sett i varje match de spelar. Med gruppsegern inom räckhåll tror vi väl någonstans att Frankrike lyckas knyta ihop säcken, men inte utan att släppa in något mål. Vårt speltips är mål för båda lagen, och hos Unibet ger det oss 2,28 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-09-30

Skribent: Tobias Ljungkvist