Dortmund i serieledning

Efter förra säsongens meh-känsla har Borussia Dortmund kommit in i spelet på ett helt annat sätt nu. På sex matcher i ligan är de obesegrade och har fem vinster och ett kryss. En smått löjlig målskillnad på hela 19-1 är galet bra, och klart bäst i Bundesliga. Det var först i den sjätte omgången som Roman Bürki släppte in en boll, och ser vi till de tre senaste matcherna har de gulsvarta gjort hela 14 mål. 5-0 mot Köln, 0-3 mot Hamburg och hela 6-1 senast mot Borussia Mönchengladbach. Aubameyang har kontrat i skytteligatoppen och med sina tre mål mot Mönchengladbach klättrade han förbi Bayern Münchens Lewandowski och är nu uppe i åtta mål på sex omgångar. Dortmunds löpvilliga spelare skapar mängder med chanser, och de kommer garanterat sätta Reals defensiv på prov med en fanatisk hemmapublik i ryggen. Det må ha blivit förlust mot Tottenham i första Champions league.omgången, men det var väntat med så många skadade spelare. Fortfarande saknas Reus, Guerreiro, Schmelzer, Durm och Rode, men det är ändå ett starkare lag tränare Bosz kan mönstra mot Real.

Real Madrid letar efter formen

Redan sju poäng bakom Barcelona och på en fjärdeplats i La liga hittar vi Real Madrid. Zinedine Zidane har inte haft flytet med sig än så länge den här säsongen och Real behöver se till att hitta formen om inte Barcelona ska springa ifrån dem alltför mycket redan i början. Tre vinster, två kryss och en förlust i ligan är visserligen inte katastrofalt, men vi vet alla hur jämnt det var förra säsongen. Då skilde det bara en seger mellan ettan och tvåan i ligan, och alla poängtapp kan komma att straffa sig längre fram. Mot Real Betis blev det en snöplig förlust när Madrid dominerade matchen stort, men ändå fick se Antonio Sanabria sätta matchens enda mål långt in på tilläggstiden. Efter det vinst mot Alaves, men inte någon övertygande sådan efter 1-2. Dani Ceballos tvåmålsskytt för Real i den matchen. Fixstjärnan Cristiano Ronaldo står fortfarande på noll gjorda mål i ligan, men sin vana trogen satte han två i första Champions League-omgången när Madrid slog APOEL Nicosia med 3-0. Han är ett ständigt hot och helt klart den spelare som Dortmund får hålla ett vakande öga på. Även i Real Madrid finns skadebekymmer och Kovacic, Benzema, Vallejo, The Hernandez och Marcelo lär alla missa matchen.

Speltips – Hemmaseger för Dortmund

Borussia Dortmund hade det svårt bitvis under förra säsongen. Så här långt i år har de spelat mycket övertygande trots enorma skadebekymmer. Mot Tottenham hade de i stort sett en hel startelva borta, men gjorde det ändå okej. Real Madrid letar efter formen och har inte imponerat ännu. Därför går vi emot spelbolagen som har bortalaget som favoriter. Vi väljer att spela 1:an till oddset 3,05 hos BetHard.

Publicerad: 2017-09-24

Skribent: Tobias Ljungkvist