Southampton har bara en förlust

Southamptons start på Premier League-säsongen har kanske inte varit den bästa någonsin, men likväl har de bara en förlust på de fem inledande omgångarna. Två vinster och två kryss gör att de med åtta inspelade poäng har lika många som exempelvis Tottenham och Liverpool. I ligacupen blev det förlust med 0-2 mot Wolves, men i ligaspelet har Southampton på de tre senaste matcherna kryssat, 0-0, mot Huddersfield, och förlorat med 0-2 mot Watford. I den senaste matchen blev det dock tre poäng och 0-1 på bortaplan mot Crystal Palace. Fyra gjorda mål och fyra insläppta visar bristen på en riktigt vass avslutare. Även om Shane Long satt både en och två bollar i sin Premier League-karriär så är han inte en spelare som öser in mål. Tre stycken i ligan förra säsongen. Ändå var Southampton nia när den sista omgången var spelad. Hela truppen finns tillgänglig inför lördagens match.

Imponerande start, Manchester United i topp

Ett lag som inlett strålande är manchester United. De delar ledningen i tabellen med grannen manchester City och har vunnit fyra av sina fem inledande matcher. Det är bara krysset mot ett svårspelat Stoke som är enda plumpen i protokollet. 16 gjorda och bara två insläppta mål är imponerande, och nyförvärvet Lukaku har kommit igång ordentligt. Fem mål har han stått för hittills. Det lär bli många fler framöver. I ligacupen mor Burton Albion blev Martial, Lingard och Rashford målskyttar alla tre, och det unga gardet visar att de kan de också. Frågan är hur Zlatan Ibrahimovic ska ta plats när han är tillbaka från sin knäskada. Victor Nilsson Lindelöf har varit lite in och ut ur startelvan. I den senaste ligamatchen spelade han inte när United komfortabelt slog Everton med hela 4-0. Bortsett från långtidsskadade Rojo och Ibrahimovic så har också Pogba haft problem med sitt lår, och hans medverkan på lördag är oklar.

Speltips – Stabilt United vinner borta

Southampton har bara förlorat en av de fem inledande ligamatcherna. Vi ttror att de får inkassera sin andra förlust på lördag när Manchester United kommer på besök. United har imponerat stort under säsongsinledningen och med offensiva spelare som är på rejält målhumör tror vi också att det kan bli fråga om flera mål för gästerna. 2:an spelas till oddset 1,80 hos BetHard.

Publicerad: 2017-09-21

Skribent: Tobias Ljungkvist