Sju förluster på sju matcher

Liechtensteins enda mål i EM-kvalet gjordes av Maximilian Goppel på bortaplan mot Israel. Ett mål framåt på sju matcher är i ärlighetens namn inte särskilt bra. Utspritt över de sju omgångarna har det blivit 26 insläppta mål istället, och i den senaste matchen mot Albanien så blev det förlust med 2-0. På de 90 minuterna lyckades bortalaget inte få iväg ett enda avslut, och det mot ett Albanien som inte räknas till några jättesvåra motståndare. Mot Italien i omgången innan det blev det förlust med 5-0, och med två avslut – inget på mål – var det en ganska svår match där också. Mot Spanien, som utan tvekan är ett av världens bästa landslag lär det bli oerhört svårt att stå emot. Några mål från Liechtenstein vågar vi påstå att det inte kommer att bli.

Komfortabel vinst mot Italien

För motståndarnas del å andra sidan. Spanien toppar gruppen med sex vinster och ett kryss. 19 inspelade poäng är 19 bättre än Liechtenstein och i mötet på hemmaplan blev det alltså hela 8-0 efter att Diego Costa, Alvaro Morata och David Silva bland annat stått för två mål vardera. Anmärkningsvärt är att sju av målen kom under den andra halvleken då. Enda trepoängsmissen har kommit borta mot Italien, där det slutade 2-2. Spanjorerna tog dock revansch i helgen som gick och slog Italien med 3-0 på hemmaplan. Isco med två mål och Morata med ett. Elva avslut totalt var nästan dubbelt så många som italienarna, och klarar Spanien av det mot världens mest försvarsstarka lag så ska det kunna bli en hel del chanser mot Liechtenstein. I vårt speltips tror vi på gott om spanska mål.

Speltips – Spanien öser in mål

Senast de båda möttes var i den första omgången och Spanien gjorde åtta mål och tog en tidig ledning i gruppen. Spanien slog komfortabelt Italien på hemmaplan och är i bra form efter elva raka matcher utan förlust. Vi tror att bortalaget nätar minst sex gånger och spelar på över 5,5 mål. Hos BetHard ligger oddset på 2,12.

Publicerad: 2017-09-03

Skribent: Tobias Ljungkvist