Fördel på hemmaplan för Lech Poznan

Hemmalaget Poznan var trea i Ekstraklasa förra säsongen och gör som vanligt ett kval till en europeisk turnering. Säsongen 2015/16 var det kval till Champions League, som till slut innebar ett gruppspel i Europa League. Så här långt har det gått bra för Poznan. Först seger mot Pelister Bitola från Makedonien i båda matcherna, sedan en förlust borta mot Haugesund, men seger på hemmaplan och avancemang till tredje kvalrundan. Och efter 0-0 borta mot Utrecht har de slagläge. Under förra säsongen blev det tolv vinster och fyra kryss på hemmaplan. Bara tre förluster. Den här säsongen har precis börjat och har inletts med en vinst, ett kryss och en förlust. Både segern och krysset på hemmaplan, så klart.

Utrecht otroligt jämna förra säsongen

I holländska Utrechts cuphistorik finns några stycken försök att nå Europa League. En gång tidigare har det gått hela vägen fram till gruppspel – säsongen 2010/11. Då blev det jumboplats i en grupp där Liverpool, Napoli och Steua Bukarest stod för motståndet. I årets kval var det Valetta som blev motståndare när Utrecht klev in i den andra kvalomgången. Efter 0-0 borta blev det seger med 3-1 på hemmaplan. I ligaspelet under den gångna säsongen visade Utrecht upp en stor jämnhet på hemma- och bortaplan. 10 vinster, tre kryss och fyra förluster hemma, medan det på bortaplan blev två färre vinster och två fler kryss. Dessutom gjordes nästan lika många mål borta som hemma. Jämnheten har dock inte följt med in i Europa League-kvalet.

Speltips – Lech Poznan vinner på hemmaplan mot Utrecht

Efter 0-0 i första mötet så ska allt avgöras på polsk mark. Vi ser Lech Poznan som favoriter till att gå vidare till kvalrundan och väljer i vårt speltips att spela 1:an. Utrecht sköt bara hälften så många skott som polackerna i mötet på hemmaplan, och vi tror att de får det tufft. 1:an ger oddset 1,90 hos Betway.

Publicerad: 2017-08-01

Skribent: Tobias Ljungkvist