Katastrofal inledning på säsongens andra halva

Norrköping var riktigt bra bitvis under säsongens första halva och bortsett från två förluster precis i inledningen trillade det in trepoängare efter trepoängare. Efter sommaruppehållet verkar någonting ha hänt. Spelet är som bortblåst och på de fyra senaste omgångarna har det blivit fyra förluster. Problematiken för Peking är att de släpper in på tok för mycket mål. Ett lag som siktar på en topplacering men släpper in mål i samma takt som bottenlagen hamnar sannolikt någonstans i mitten. De är idag sexa, men vid seger mot AFC kan de klättra ett par placeringar med lite tur. Och vi tror att de reder ut det. Även om det blev förlust med hela 4-1 senast mot IFK Göteborg så blev det, så att säga, bara förlust med 1-0 borta mot AIK i omgången innan. Än är det inte för sent för mästarna från 2014/15.

AFC Eskilstuna håller nere siffrorna

För Athletic Eskilstuna känns det som att det är för sent. De ligger hjälplöst sist och har bara mäktat med en seger på hela säsongen. På hemmaplan besegrades Kalmar FF med 2-1, men i omgången efter mot samma Kalmar så blev det förlust med 2-0 istället. Mot Djurgården senast stod det 0-2 innan Turay kunde reducera med kvarten kvar. Det blev dock aldrig närmare än så. På bortaplan har det blivit ett kryss och åtta förluster på nio matcher, och det finns inte på kartan att Eskilstuna skulle lyckas ändra på det. Vad vi dock noterar är det faktum att trots de många förlusterna så är det sällan siffrorna springer iväg. Vid sju tillfällen har resultatet inneburit att det bara skiljt ett mål mellan AFC och deras motstånd. Bara två gånger har det blivit mer än två måls skillnad. Det är någonting vi hugger på i vårt speltips.

Speltips – Norrköping vinner, men bara med uddamålet

Med tanke på den usla form Norrköping är i så tror vi inte att de vinner med många mål. AFC Eskilstuna har varit skickliga på att hålla nere siffrorna och vi tror att de lyckas även denna gång. Vi väljer ett handikappspel och spelar 2:an med AFC Eskilstuna +2.

Publicerad: 2017-08-04

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:42:40

Skribent: Tobias Ljungkvist