Obesegrade i träningsmatcher, men förlust när det gällde

Efter att ha åkt lite karusell mellan första- och andraligan under ett antal säsonger så har FC Köln etablerat sig som ett stabilt Bundesligalag. Förra säsongen slutade med en femteplats, efter att de varit nia säsongen innan det. Det är traditionellt sett på hemmaplan som Köln tar majoriteten av sina poäng. Bara tre segrar borta 2016/17.Bara en förlust mot något av de fyra lagen framför. Mot Hamburg blev det en säker 3-0-vinst. Modeste var en av lagets viktigaste spelare, men den tunge centertanken har hamnat i Kina. Istället är det nyförvärvet Cordoba man ställer hoppet till vad gäller målproduktion. Colombianen gjorde fem mål för Mainz förra säsongen, och är tekniskt skicklig. Intressant är att Köln har träningsspelat flitigt och faktiskt gått obesegrade genom försäsongen. Däremot sex kryss på tio träningsmatcher, och det är inte i alla av dem som motståndet varit särskilt skrämmande. Med en match mot mer kvalificerat motstånd i form av Borussia Mönchengladbach i premiären – 1-0-förlust då – tror vi att de är mer på tårna nu.

Svag försäsong men vinst i premiären

Hamburg har gått från att ha varit ett riktigt giftigt lag som kunnat utmana de bästa till att bli lite lindansare. Två säsonger i rad blev det kval för att hålla sig kvar i Bundesliga, men de har hämtat sig och de två senaste säsongerna har det blivit en tiondeplats och en fjortondeplats. I första omgången spelade man hemma mot Augsburg och vann när Nicolai Müller satte matchens enda mål i inledningen. Müller har stor betydelse för spelet och är viktig både med sina mål och sina framspelningar. Sju assists förra säsongen placerade honom hyfsat högt i poängligan. Svenske Albin Ekdal spelade hela matchen och väntas starta också mot Köln. De två sista tredjedelarna av förra säsongen gjorde Hamburg en helt okej insats och borde ha kommit högre upp i tabellen. Den första tredjedelen däremot gick de segerlösa. Bara två bortavinster på hela förra säsongen gör att vi känner oss trygga med vårt speltips. Under försäsongen blev det bara en seger, och Hamburg förlorade dessutom i Tyska Cupen mot Osnabrück med 3-1.

Speltips – Hemmaseger för Köln

Att Köln förlorade premiären mot ett ganska starkt Borussia Mönchengladbach må vara hänt. På hemmaplan är de bra och med tanke på Hamburgs svaga bortastatistik och bedrövliga försäsong så tror vi på hemmaseger. Vi väljer att spela 1:an hos Unibet och vårt speltips ger 1,90 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-08-23

Skribent: Tobias Ljungkvist