Snöplig förlust mot Sverige senast

Frankrike har på de sex matcherna i kvalet fått med sig fyra trepoängare och ett kryss. En enda förlust, och det mot Sverige på bortaplan. En misslyckad spark från en Lloris som var långt ute lämnade målet öppet för Ola Toivonen som tryckte till direkt och nätade från egen planhalva. Då återstod det sekunder av matchen. Det har varit ett stabilt franskt landslag och med de många nya stjärnorna är känslan att fransmännen kan komma att ha några riktigt trevliga turneringar framför sig under de kommande åren. Tillsammans med Tyskland är de favorittippade till slutsegern i Ryssland, och vi tror att de slår Holland på hemmaplan. Vad vi tar fasta på är antalet mål de har gjort. På sex matcher har det blivit elva stycken, nästan två per match i snitt. Det finns gott om spelare med näsa för målet både i anfallet och på mittfältet. Mot England i lagets senaste match var det Dembélé, som för övrigt blev klar för Barcelona efter att ha fört en ”göra sig omöjlig”-kampanj mot Dortmund, som satte avgörande 3-2. Det var däremot två backar som stod för Frankrikes övriga mål. Umtiti med ett och Sidibé med ett.

Holland efter i gruppen men visar form

Det har gått några år sedan Holland sågs som ett av lagen som kan utmana de stora ordentligt. Truppen är inte riktigt vad den en gång varit, men kanske börjar de få till en något mer slagkraftig trupp igen. När Robben är skadefri är han given, och glädjande för holländarna så startade han för Bayern München mot Werder Bremen. Den snabbe yttern är dock ingen ungdom längre, och spelare som Wijnaldum, Strootman, Blind och de Vrij ska istället bilda stommen de kommande åren. I kvalet har det inte gått jättebra för holländrarna. Tre vinster, ett kryss och två förluster gör att det är tre poäng upp till Sverige och Frankrike, och förlusten med 2-0 borta mot Bulgarien senast det spelades VM-kval ställde till det ordentligt. I träningsmatcher har det dock blivit tre raka vinster, och vi känner att Hollands form tyder på att de kommer göra mål. På de sex kvalmatcherna har de gjort 13 mål, vilket är bäst i gruppen.

Speltips – Gott om mål när Frankrike vinner

Holland gör flest mål av alla lagen i gruppen. Frankrike är bara två bakom. När de två topptippade lagen i den tuffa gruppen – där också Sverige och Bulgarien finns – drabbar samman så tror vi på fransk hemmaseger, men vi räknar med flera mål. Vårt speltips är över 2,5 mål i matchen och vi spelar hos SuperLenny till oddset 2,05.

Publicerad: 2017-08-27

Skribent: Tobias Ljungkvist