Bäst i världen nu

Barcelona utmanade hela vägen in på mållinjen, men när förra säsongens sista omgång var färdigspelad så var det Real Madrid som fick jubla. Som om det inte vore nog med ligatiteln så tog de hem Champions League av bara farten efter storseger mot Juventus i finalen. Under försäsongen har det sett lite svajigt ut stundtals, och avsaknaden av Cristiano Ronaldo har varit påtaglig. Zidane har varit nöjd med sin trupp (fattas bara annat), och Real har inte varit superaktiva på transfermarknaden. Unge Theo Hernandez har värvats in från lokalkonkurrenten Atletico och Ceballos från Real Betis, men i övrigt är det inga andra värvningar. I UEFA:s Supercupmatch mot Manchester United blev det seger med 2-1. Isco och Casemiro satte ett varsitt. Ronaldo hoppade in med några minuter kvar av matchen. I ligapremiären mot Deportivo La Coruna blev det seger med 0-3. Bale, Casemiro och Kroos var det som nätade. Ronaldo är avstängd efter sitt hjärnsläpp, men Real kan vinna även utan fixstjärnan.

Ett av de bästa lagen i världen tidigare

I början av 200-talet var Valencia ett av världens bästa lag. De nådde bland annat till Champions League-final och kunde kalla sig spanska mästare. Det var dock några år sedan, och nuförtiden återfinns Valencia snarare i mitten av tabellen. De har tappat mark till de absoluta topplagen, men visst är de kapabla att leka även med de större till och från också. Förra säsongen vann de mötet mot Real Madrid på hemmaplan med 2-1 och förlorade med 2-1 borta. Trots en ganska medioker tolfteplats finns det kvalitet i laget. Garay, Nani, Parejo och Zaza är alla spelare som visat vad de kan. La Liga-premiären var mot Las Palmas och på hemmaplan kunde Zaza sätta 1-0 under första halvleken. Las Palmas åkte sedan på ett rött kort, men trots en man mer så blev det inga fler mål för laget från fastlandet utan matchen slutade 1-0. Det skapades dock gott om chanser, och vi tror att det kommer finnas lägen även mot de regerande mästarna.

Speltips – Båda lagen gör mål, men Real vinner

Att Real Madrid vinner matchen är spelbolagen rörande överens om. Det är mycket låga odds på 1:an. Vi noterar att Valencia gjorde det bra mot Real förra säsongen och bland annat vann på hemmaplan – 2-1 hemma och förlust 2-1 borta. Vi tror att historien upprepar sig och ett liknande resultat är att vänta. Vi twistar till vårt speltips och spelar 1:an/båda lagen gör mål.

Publicerad: 2017-08-25

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:41:09

Skribent: Tobias Ljungkvist