Dortmund siktar på en bättre säsong än sist

Borussia Dortmund har blandat och gett i träningsmatcherna. Bland annat har det blivit seger med 1-3 mot Milan, men samtidigt har det varit förluster i de två senaste träningsmatcherna mot Espanyol och Atalanta. Båda med 0-1. Under förra säsongen hade Dortmund vissa problem inledningsvis. Det slutade emellertid med en tredjeplats och Dortmund nådde således Champions League. Under sommaren har de gulsvarta värvat in Maximilian Philipp, Mahmoud Dahoud och Ömer Toprak, samtidigt som Ginter, Bender och Adrian Ramos försvinner. Svenske Alexander Isak lär kunna få en del inhopp i ligan, men är sannolikt inte aktuell för spel i Supercupen.

Bayern med blandade resultat i träningsmatcherna

Under försäsongen är det ett Bayern München som varit ifrågasatt. Visst har det blivit segrar mot exempelvis Chelsea och Inter, men dessutom förluster mot Arsenal och Milan. Mot de sistnämnda hela 0-4. I tisdagens träningsmatch mot Liverpool var det ett blekt Bayern som visade upp sig mot ett piggt och alert Liverpool. 0-3 och bara ett enda skott på mål för tyskarna bådar inte gott inför mötet mot Dortmund. På transfermarknaden har det hänt lite grann för Bayern i och med att James Rodriguez anslutit från Real Madrid och Tolisso tagit steget från Lyon. Dock har man förlorat bland annat Douglas Costa och flera spelare, däribland Philipp Lahm, har avslutat sina karriärer.

Speltips – Dortmund slår Bayern på hemmaplan

Inför en alltid lika fanatisk hemmapublik tror vi att Dortmund tar hem segern mot ett Bayern som inte riktigt hittat rätt ännu. Dortmund har ny tränare i form av holländaren Peter Bosz och behöver också få en del saker att falla på plats innan de är nöjda.

Publicerad: 2017-08-01

|
Uppdaterad: 2017-11-30 10:30:33

Skribent: Tobias Ljungkvist