Bra insats av Mexiko i Confederations Cup

Mexiko fortsätter spela bra. I Confederations Cup blev det en andraplats i gruppen med samma poäng som Portugal, men sämre målskillnad. I Semifinalen blev de blivande mästarna Tyskland för svåra, och det blev förlust med 4-1. När det skulle spelas match om tredje pris var det återigen Portugal som stod för motståndet efter deras förlust på straffar mot Chile. I gruppspelet blev det 2-2 och Chicarito och mittbacken Moreno nätade för mexikanerna. Tredjeprismatchen slutade emellertid med förlust, 2-1. Mexiko tog ledningen tack vare ett självmål och först på övertid lyckades Pepe trycka in 1-1 för Portugal. I förlängningen fick Portugal en straff som Adrien Silva satte och Portugal fick avsluta med vinst.

Inte en enda seger för El Salvador under 2016, något bättre i år

Under 2016 blev det inte en enda vinst för El Salvador. Sju förluster på nio matcher och alltså bara två kryss. Inte superimponerande. 2017 började något bättre i Copa Centroamericana. Där blev det två vinster, ett kryss och två förluster i grupp A. Vinsterna kom mot Belize och Nicaragua, så vi pratar ändå inte om något särskilt kvalificerat motstånd. I de två senaste träningsmatcherna har det blivit ett kryss mot Honduras, där Pineda och Zelaya satte ett varsitt mål för att kvitter den 0-2-ledning Honduras hade skaffat sig. Därefter förlust i senaste matchen mot Ecuador med 3-0. Vi räknar inte med att El Salvador ska vara någonting annat än en munsbit i måndagens match och har inget högt förtroende för dem i vårt speltips.

Speltips – Mexiko vinner enkelt och gör fler mål än El Salvador i båda halvlekarna

På FIFA:s världsranking är Mexiko 16:e bästa lag (två placeringar före Sverige). De är stabila och når gång efter gång bra resultat. Motståndarna El Salvador har klättrat till en 103:e plats på samma lista, och ska med andra ord inte ha mycket att sätta emot. Vi tror att Mexiko går ut i högt tempo och ser till att avgöra matchen tidigt, sedan rullar det på med flera mål. El Salvador räcker helt enkelt inte till. Seger för Mexiko i både första och andra halvlek blir speltipset.

Publicerad: 2017-07-08

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:44:02

Skribent: Tobias Ljungkvist