Costa Rica inledde med seger mot Honduras

Costa Rica inledde Gold Cup med seger mot Honduras med 0-1. Marcos Urena, till vardags i San José Earthquakes, blev ende målskytt när han satte 0-1 med fem minuter kvar till pausvilan. Urena utgick sedan skadad i matchens slutskede, och det är oklart hur allvarlig skadan var. Segern var den andra raka för Costa Rica. I VM-kvalet fick Trinidad se sig slagna med 2-1 några veckor innan Gold Cup drog igång. I den matchen nätade mittbacken Calvo redan i den första spelminuten och Bryan Ruiz satte 2-1 minuten innan domaren blåste av för halvtid.

Kanada slog Franska Guyana och yngling blev tvåmålsskytt

Kanadas seger mot Franska Guyana skrevs alltså till 2-4, efter att Dejan Jakovic och Scott Arfield sett till att Kanada hade 0-2 att gå på efter första halvlek. Det hann sedan bli 0-3 genom Alphonso Davies innan Franska Guyana reducerade två gånger om. Fem minuter från slutet satte sedan Davies sitt andra mål för kvällen och slutresultatet innebar tvåmålsseger. Den Ghanafödde sextonåringen, ja ni läste rätt – 16 år gammal, ses som ett stort löfte och säkerligen har många större klubbar öppnat ögonen efter två landslagsmål i hans andra landskamp. Han spelar för Vancouver Whitecaps i MLS och gjorde två mål i CONCACAF:s Champions League under den gångna säsongen.

Kanada släppte två mot 160-rankat lag, Costa Rica spelade VM-kvart

Franska Guyana hittar man först på 160:e plats på FIFA:s världsranking, och att släppa in två mål mot dem är inte särskilt bra gjort av Kanada. Trots segern så finns det frågetecken, och i vårt speltips ser vi skeptiskt på Kanadas chanser mot Costa Rica. Costa Rica tog sig till kvartsfinal i förra VM-turneringen i Brasilien 2014 och truppen är helt sonika bättre än Kanadas.

Speltips – Costa Rica slår Kanada

Vi tror på Costa Rica och känslan är att de vinner gruppen relativt enkelt. Efter matchen mot Kanada utgår vi från att de är gruppetta och klara för avancemang. Kanada kan säkerligen störa, men vi ser inte hur de ska kunna vare sig slå eller kryssa mot det mer namnkunniga Costa Rica. Vi spelar 1:an till oddset 1,65 och vi gör det hos Unibet.

Publicerad: 2017-07-08

Skribent: Tobias Ljungkvist