Serbien är borta från avancemang

Serbien fick ingen rolig start på turneringen när Portugal stod för motståndet i den första matchen. Goncalo Guedes gjorde ett och Bruno Fernandes ett när serberna fick stryk med 2-0. Det var en chansfattig tillställning där inget av lagen imponerade nämnvärt. Mot Makedonien var Serbien i ledning i halvtid efter att Gacinovic satt 1-0. I andra var det dock makedonske Bardhi som kunde kvittera på straff och sedan inbytte Gjorgjev som satte 1-2. I slutminuten gjorde Djurdjevic 2-2 och räddade en poäng. En poäng efter två matcher innebär att det är kört för det serbiska laget och de kommer bara kunna spela av den sista matchen utan möjlighet att ta sig vidare.

Den spanska truppen är oerhört bra

I Spaniens lag är det desto roligare. Först en total överkörning av Makedonien med hela 5-0 och hat-trick av Asensio. Därefter match mot lillebror Portugal där det blev jämnare, men aldrig någon ko på isen. Skicklige Niguez gjorde mål för andra matchen i rad när han satte 0-1 efter tjugo minuter. Sandro Ramirez gjorde 0-2 med 25 kvar att spela, och även om Portugal reducerade genom Bruma kunde inhopparen Inaki Williams trycka in 1-3 i slutet av matchen. Vi skrev det redan i vårt förra speltips där Spanien var inblandat – de har en trupp som är extremt bra i de här sammanhangen. Att de är en av de stora favoriterna till att ta hem titeln råder det ingen fråga om.

Serbien saknar spelare, Spanien vilar sina?

Milan Gajic har problem med sin fot och riskerar att missa den avslutande gruppomgången för Serbien. En som garanterat missar är Marko Grujic, som samlat ihop till en avstängning genom gula kort. I det spanska laget finns inga rapporterade skadebekymmer utan vi räknar med att hela truppen finns tillgänglig. Det blir intressant att se om tränare Albert Celades väljer att rotera och vila sina många stjärnspelare. Oavsett vilket så är Spaniens trupp snäppet bättre än Serbiens, och vi är säkra på vårt speltips.

Speltips – Serbien förlorar mot Spanien

På ena sidan har vi ett slaget lag, på den andra ett lag vars resa bara har börjat. Spanien siktar på att ta hem det, och fortsätter de på den inslagna vägen har vi svårt att se hur något lag ska kunna stoppa dem. Vi spelar 2:an till oddset 1,82 hos Unibet.

Publicerad: 2017-06-20

Skribent: Tobias Ljungkvist