Tre gånger tidigare har värdlandet stått som slutsegrare

I egenskap av värdland är det självklart att Ryssland är med och spelar om titeln i Confederations Cup. Turneringen har spelats tio gånger, och vid tre tillfällen har värdlandet själva tagit hem segern. Först att göra det var Mexiko, som vann 1999. Därefter har Frankrike gjort det 2003 och sedan Brasilien inför VM på hemmaplan när de 2013 slog Spanien med 3-0 i finalen. Återstår att se om ryssarna kan klara av samma bedrift.

Ryssland på rätt köl efter ett tungt 2016

Det ryska laget har inte alltid lyckats superbt när det dragit ihop sig till landskamper, och under 2016 var det ingen rolig svit som radades upp. De tre senaste matcherna har dock sett lite bättre ut och 3-3 mot Belgien, 3-0 mot Ungern och också 1-1 mot Chile visar ändå att det finns hopp. Det är bra resultat mot bra lag, och dessutom gott om gjorda mål. Mot Belgien gav CSKA Moskva-backen Vasin Ryssland ledningen redan i den tredje matchminuten innan belgarna satte fart och gick ifrån till 1-3. Inhopparna Miranchuk och Bukharov satte 2-3 och 3-3. Det sista i den andra tilläggsminuten. 3-0 mot Ungern kom tack vare mål av Smolov och Poloz. Ungern bjöd på ett självmål. Mot Chile senast var det återigen mittbacken Vasin som höll sig framme med pannan och kvitterade Chiles ledning.

Förluster mot två mediokra europeiska lag för Nya Zeeland

I Oceanien är kvaliteten på lagen lite svajig, skulle man kunna säga. 2001 slog Australien till exempel Amerikanska Samoa i världshistoriens största seger någonsin i landslagssammanhang. 31-0 slutade den matchen. Det finns dock några undantag. Nya Zeeland är regerande mästare i Oceaniska mästerskapen efter finalseger mot Papua Nya Guinea, där det krävdes straffar. I oktober gjorde Nya Zeeland bra resultat när det blev knapp förlust mot Mexiko med 2-1 och kryss mot USA, 1-1. I de två senaste matcherna har det dock blivit förluster mot Nordirland med 1-0 och sedan också mot Vitryssland med samma resultat. Ryan Thomas, som spelar i holländska Zwolle, är senaste målskytt i landslaget efter att ha gjort matchens båda mål mot Fiji i VM-kvalet.

Speltips – Ryssland är bättre är Nya Zeeland och vinner med flera mål

Vi tror att Nya Zeeland får det mycket svårt att hävda sig, och ett taggat Ryssland vinner på hemmaplan. Rysslands målproduktion i de senaste matcherna gör att vårt speltips blir över 2,5 mål.

Publicerad: 2017-06-16

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:53:01

Skribent: Tobias Ljungkvist