Samma utgångsläge för fler lag

Serbien och Wales i samma grupp möts senare på söndagskvällen. Utgångsläget är identiskt med det vi har framför oss mellan Irland och Österrike. Hemmalagen står på elva poäng, bortalagen står på sju poäng. Vid två hemmavinster är gruppen nästan avgjord, så något av bortalagen måste nästan vinna för att spänningen ska leva vidare. Georgien och Moldavien med två respektive en poäng är redan avhängda.

Blandar och ger

Irland blandar och ger. De vinner en del, de kryssar en del och de förlorar en del. I kvalet har de tre vinster och två kryss och är alltså obesegrade. I mindre betydelsefulla träningsmatcher har man varit sämre. I EM 2016 tog man sig till åttondelsfinal och åkte ut mot Frankrike. Därefter har man spelat nio matcher och vunnit fem av dem. De två förlusterna har kommit i träningsmatcher – 0-1 hemma mot Island och 3-1 borta mot Mexiko. I lagets senaste match slog man Uruguay med 3-1. Kaptenen Walters inledde målskyttet och efter att Uruguay kvitterat innan första halvlek var slut så gjorde Christie och McClean ett varsitt mål för att fastställa slutresultatet.

Obesegrade senaste tre

Österrike har, liksom Irland, lite blandade resultat bakom sig. I kvalspelet har man två vinster, ett kryss och två förluster. Förlusterna har kommit mot de båda topplagen i gruppen, och nu krävs det revansch om man ska kunna haka på. Bara fyra vinster på de femton senast spelade matcherna, men laget är faktiskt obesegrat i de tre senaste. Två kryss och en seger. Slovakien och Finland lyckades kryssa i träningsmatcher, men mot Moldavien i kvalspelet var österrikarna på tårna och Arnautovic och Harnik gjorde ett varsitt mål i 2-0-segern.

Speltips – Vi tror att Irland vinner hemma

Vi tror att det blir en jämn match. Österrike vet vilket utgångsläge de har, och de måste vinna. Att de skulle lyckas göra det tror dock inte oddssättarna på. 3.45 gånger pengarna på 2:an hos Unibet är förvisso bra betalt, men vår känsla är att Irland är starkare och vinner på hemmaplan. Vi väljer att spela 1:an och gör det till oddset 2.25, också det hos Unibet.

Publicerad: 2017-06-10

Skribent: Tobias Ljungkvist