Äran kvar att spela för

Southampton har en tuff avslutning med matcher både nu mot Arsenal men också mot Manchester United. De kommer klara sig kvar i ligan, de kommer inte nå Europaspel. Man skulle kunna tycka att spelarnas säsong egentligen är över, men det är inte så en känslosport som fotboll fungerar. Man går in i varje match med viljan att vinna, och det är precis det laget ska försöka göra när Arsenal kommer på besök. Man har fyra raka utan vinst – förluster mot Manchester City och Chelsea har följts upp av kryss mot Hull och nu senast borta mot City. Southampton gör väldigt få mål, samtidigt släpper de in betydligt färre än lagen i samma region av tabellen.

Arsenal har gett sig själva chansen att säkra Europaspel nästa säsong

Arsenal knep halmstrået och slog Manchester United med 2-0 efter att Granit Xhaka och Danny Welbeck nätat i 54:e och 57:e minuten. Det innebär att det är fördel för Londonlaget nu när det drar ihop sig. Med en match mindre spelad har de två poäng upp till United. Spelar de sina kort rätt så slipper de ett otryggt kval för att nå Europa League nästa säsong och räddar upp lite grann av en annars ganska svag säsong i alla fall. Laget har förlorat sex av sina tolv senaste matcher och vunnit fem. Innan vinsten mot United förlorade man derbymatchen mot Tottenham med 2-0. Arsenal är, tillsammans med Liverpool, det lag bland de sju högst placerade som släppt in flest mål – 42 stycken.

Vissa skadebekymmer

Skadeläget ser hyfsat ut för Southampton, och bara reservmålvakten McCarthy samt fotskadade Virgil van Dijk ser ut att saknas när Claude Puel ska ta ut sin trupp. I Arsenal är läget hyfsat. Sanogo och Lucas Perez är tillbaka i träning, men Xhaka byttes ut skadad i matchen mot United. Mustafi har bekymmer med en lårskada.

Speltips – Arsenal har luft under vingarna

Southampton har inga stora möjligheter att göra någonting av större betydelse vad gäller tabellplaceringen, men självklart går de för vinst. Samtidigt har Arsenal nu möjlighet att avsluta en tung säsong med att ta sig förbi United och säkra Europaspel till nästa säsong. Efter segern senast så tror vi att Arsenal av bara farten tvålar till Southampton och spelar därför 2:an till oddset 2.02 hos SuperLenny.

Publicerad: 2017-05-07

Skribent: Tobias Ljungkvist