Milan i svacka

Milan har bara en vinst på de fem senaste matcherna och är inte riktigt där man vill vara spelmässigt. Man bygger ofta spelet på kontringar och en stark defensiv, klassiskt italienskt. Problemet är att man släpper till alldeles för mycket avslut för att man ska känna igen dem från fornstora dagar. Carlos Bacca, som kom från Sevilla inför förra säsongen, har varit lagets bäste målskytt med 13 gjorda. Yttern Suso har varit en av lagets bästa spelare och har stått för sju fullträffar och nio assists. Målvakten Donnarumma är trots sin unga ålder rutinerad och en enormt viktig pusselbit i Vincenzo Montellas lagbygge.

Gör mycket mål

Hos Roma är det överlag positivt. Liksom Milan ett kontringsorienterat lag. Bra på att skapa chanser, och bra på att förvalta dem. Roma har på 34 omgångar satt 75 mål, jämfört med Milans 51. Det är bara Napoli som gjort fler. Dessutom talar antalet insläppta för att Milanolaget kan komma att få det tufft. Roma släpper in i snitt 0,91 mål per match, vilket bara slås av seriesuveränen Juventus. Dzeko har gjort 25 av målen och är en stor anledning till Romas framgångar. Hans storlek och styrka gör att han är en skicklig targetplayer som både kan ta emot boll och vänta in sina medspelare samt själv vända och hålla undan försvarare medan han söker avslutet. Vindsnabbe Salah har gjort 13 mål och 10 assists. Roma kommer senast från en tuff derbyförlust mot Lazio, 1-3.

Viktiga spelare saknas i Milan

Rüdiger och Strootman är avstängda och kommer inte finnas med i Romas trupp. Allessandro Florenzi är långtidsskadad med ett sabbat knä och spelar inte förrän nästa säsong. I Milan saknas viktige mittfältaren Bonaventura som var en av lagets bästa fram till han skadade sig i slutet av januari. Han är ännu inte tillbaka och har missat 20 matcher. Abate är borta resten av säsongen på grund av ögonskada och Antonelli saknas med.

Speltips – Roma vinner på bortaplan

Det är tolv matcher sedan Roma senast förlorade på bortaplan. Då var det Sampdoria som kunde vinna med 3-2. Milan har varit hyfsat starka hemma och bara förlorat fyra av 17 spelade matcher. Samtliga fyra har varit med uddamålet. Vi tror att Romas fina säsong fortsätter och att de vinner. 2:an spelas till oddset 2.14 hos Unibet.

Publicerad: 2017-05-03

Skribent: Tobias Ljungkvist