Identisk statistik hemma/borta

På mäktiga San Paolo-stadion har Napoli varit ganska lyckosamma under den gångna säsongen. De har tolv vinster och fyra kryss på 18 matcher. Faktum är att det inte bara är hemma det har gått så pass bra. På bortaplan har man identisk statistik. På hemmaplan har man gjort 40 och släppt in 18 mål, och vad gäller just målen är det bortaplan som har varit att föredra. 46 gjorda och 18 insläppta. Man har nu tio raka utan förlust och åtta av dem har varit vinster. Senaste matchen innebar stabila 0-5 borta mot Torino. Callejon gjorde två, det första redan i sjunde matchminuten. De fyra resterande kom alla under sista halvtimmen. Man gör också som allra mest mål under andra halvlek, visar statistiken.

Seger mot Lazio senast

Fiorentina ligger strax över tabellens mitt, precis som man gjort under de senaste säsongerna. I hemmaspelet har man övertygat och har bara åkt på en förlust, medan i bortaspelet har det varit tyngre. Bara sex vinster borta är ganska svagt. I helgen vann man mot Lazio efter 3-2 på hemmaplan. Lazio tog ledningen men Babacar kunde kvittera och Kalinic satte 2-1. Inbytte Laziospelaren Lombardi gjorde sedan självmål till 3-1 innan Murgia lyckades få in 3-2. Även i Fiorentinas match var det sena mål – det första kom inte förrän i 55:e matchminuten. Kalinic har nu gjort 15 ligamål för säsongen, medan Babacar stod för sitt tionde.

Flera spelare som gjort mycket mål

Napoli har gjort mängder med mål. 86 stycken är bäst i ligan, likaså målskillnaden på +50. Man kan också se att flera av lagets spelare verkar ha ställt in siktet ordentligt. Dries Mertens är bäst med 25 gjorda, men Insigne, Callejon och Hamsik har alla över tio gjorda. Hamsik passerar för övrigt tio år i klubbens A-lag inom bara ett par veckor – imponerande.

Speltips – Fiorentina tappar mot slutet

Vi har svårt att se någonting annat än att Napoli vinner. Fiorentina släpper in som mest under sista kvarten, och vi tror att de tappar under andra halvlek. Vi väljer ett handikappspel hos SuperLenny och siktar in oss på de sista 45 minuterna. Handikapp Napoli 0-1 och 1:an under enbart andra halvlek ger 2.70 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-05-15

Skribent: Tobias Ljungkvist