Svaga mot slutet

Fiorentina har bara en vinst på de fem senaste. En svängig 5-4-vinst hemma mot Inter, där Babacar och Vecino satte två var. Kalinic är lagets bäste målskytt, men han har inte nätat på sex matcher nu. Två av dem var kroaten förvisso avstängd, men frågan är om han inte är på gång och sätter ett par bollar i matchen. Tittar man tillbaka under säsongen har han bara gått mållös såhär länge vid ett tillfälle, precis i början. Efter mål i första omgången dröjde det till omgång åtta innan han fick nätkänning igen. Då gjorde han tre. I senaste matchen mötte man Sassulo borta och fick med sig 2-2 efter ett sent kvitteringsmål av inbytte Bernardeschi.

Tränares mardröm i förra omgången

Lazio har inte varit uppe högre än på fjärdeplatsen på hela säsongen, och det lär inte förändras. Laget har dock gått starkt sista omgångarna och har fyra raka utan förlust. De tre senaste vinster. Mot Sampdoria i förra omgången fick publiken valuta för pengarna. Tio mål och 7-3 var kanske inte vad tränarna hade tänkt sig direkt dock. Lazio hade faktiskt hela 7-1, men släppte in två på slutet. Immobile har satt 22 bollar hittills, vilket är bra. Han är också den spelare med över tio gjorda mål som har näst bäst träffsäkerhet i hela Serie A. 61% av skotten går på mål. Bara Fiorentinas Bernardeschi är bättre med 64%.

Galet mycket mål på sistone

Vad som är intressant är att båda lagen har varit inblandade i många mycket målrika matcher på sistone. Det faktum att tabelläget troligen inte kommer ändra sig nämnvärt kanske gör att de inte är lika koncentrerade försvarsmässigt som tidigare och att de känner sig friare anfallsmässigt. På Fiorentinas fem senaste matcher har det gjorts 22 mål. I Lazios fall har det blivit 29 på lika många. Båda lagen har ett snitt på över tre mål per match (gjorda + insläppta) sett över hela säsongen.

Speltips – Över 3,5 mål i matchen

Med tanke på de senaste omgångarnas enorma målkalas så tror vi att två lag som egentligen inte kan påverka sina tabellpositioner sådär fasligt mycket släpper bromsarna helt. Det kan göras en hel del mål. Vi bettar på över 3,5 mål i matchen, och vi gör det hos SuperLenny. Oddset ligger på 2.00 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-05-11

|
Uppdaterad: 2017-05-14 14:08:30

Skribent: Tobias Ljungkvist