Balanserat lag med stark defensiv

I ligaspelet är man alltså trea och obesegrade på hemmaplan. Ett kryss och en seger mot Bayern München och ett kryss mot Dortmund. Enda laget framför som har lyckats slå Hoffenheim är ligans andra succégäng, Leipzig. I Vinstmatchen mot Bayern satte Kramaric en riktig pärla, och det är han som varit lagets främste målskytt med sina tolv baljor. Sandro Wagner har tryckt dit elva. Men det är snarare i det defensiva spelet som Hoffenheim har briljerat. 32 insläppta är bättre än alla utom Bayern och Leipzig.

Förlorar det mesta borta

Frankfurt började säsongen bra, men har hamnat i en rejäl svacka. Till sist kunde man vinna den senaste matchen mot Augsburg med 3-1. Innan dess hade man tio raka utan vinst. Sju av de matcherna var förluster. Det är främst bortaspelet som varit bekymmersamt, nio av lagets elva förluster har kommit utomsocknes. Frankfurt är dock bara tre poäng ifrån en sjätteplats och har häng på Europaplatserna inför nästa år. Då ska man ändå ha i åtanke att laget tappat enormt mycket poäng nu sista elva omgångarna, så prestationen inledningsvis var enormt bra. Det är målskyttet som varit den stora akilleshälen. Bara 32 gjorda mål är i paritet med bottenlagen.

Skadefritt Hoffenheim och en svensk målskytt

Hoffenheims speluppbyggnad handlar mycket om de båda unga spelarna Sebastian Rudy, mittfältare, och Niklas Süle, back. Deras framgångar har gjort att storklubben FC Bayern har gjort slag i saken och signat dem bägge inför nästa säsong. Laget har också lyckats hålla sig utan skador, och har i dagsläget ingen skadad spelare rapporterad. I Frankfurt är situationen värre, och spelare som lär missa matchen är bland annat rutinerade Hasebe, Jesus Vallejo och Omar Mascarell. Lagets näst bäste målskytt, Alexander Meier, är hälskadad men kan möjligen spela. Svenske Branimir Hrgota som kom från Borussia Mönchengladbach inför säsongen har gjort fyra mål på 20 framträdanden.

Speltips

Det känns som att Frankfurts skador och problem med att göra mål kommer att ställa till det för dem. De har dessutom legat under i halvtid i sju av säsongens 15 bortamatcher. Hoffenheim har varit grymma hela säsongen och har varit i ledning i 8 matcher i halvtid. Resterande sju har varit oavgjorda. Därför väljer vi ett spel på halvtid/fulltid, och sätter 1/1.

Publicerad: 2017-04-26

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:59:20

Skribent: Tobias Ljungkvist