Matchstart: 13/1 20:45     Serie/Liga: La Liga

Deportivo La Coruna har inte rosat marknaden och är bara en poäng ovanför nedflyttningsplats. Valencia har gått desto bättre och vi tror att de vinner utan större bekymmer. 2:an spelas till oddset 2,15 hos Unibet.

Odds på Deportivo La Coruna – Valencia

3.55 3.65 2.05 Spela
3.60 3.65 2.05 Spela

Fyra vinster på 18 försök

Det är flera säsonger sedan Deportivo La Coruna gjorde en sämre höst. De är först på 17:e plats i La Liga och har bara vunnit en av sina senaste åtta matcher. 1-0-segern mot Leganes då är dessutom den enda av dem där de hållit nollan. Senast blev det kryss mot Villarreal, 1-1 efter en sen kvittering av Andone. Mot lördagens motståndare Valencia har de haft det otroligt svårt och bara vunnit en av de 20 senaste ligamatcherna. Tränare Parralo fick sparken efter åtta inspelade poäng på de nio första. Kanske ligger också efterträdaren Mels jobb i farozonen då laget med honom vid rodret tagit just åtta poäng på de nio matcherna efter det. De läcker rejält och släpper in 1,94 mål i snitt, samtidigt som de gör blygsamma 1,11 per match. Bara jumbolaget Las Palmas har släppt in fler mål. Vi har ingen större tro på Deportivo. Dessutom saknas yttern Cartabia och mittfältaren Valverde.

Inledde lysande

Länge var de obesegrade i ligan och utmanade Barcelona på allvar. Efter krysset mot just Barca har det gått sämre för Valencia som nu bara vunnit två av sina sex senaste matcher. Den senaste kom mot Girona på hemmaplan och efter att ha legat under räddades de av ett självmål och en straff som Parejo tryckte in. Det var Parejo tredje straffmål i ligan den här säsongen. Ingen har gjort fler. Valencia har vunnit sex av sina elva sina senaste ligamatcher på Riazor-stadion och bara förlorat en enda. De har ett stort övertag på hemmalaget. Valencia har bara förlorat två av sina nio senaste bortamatcher. Båda förlusterna i de två senaste efter 1-0 mot Getafe och 2-1 mot Eibar. Om Valencia vinner, vilket vi tror att de gör, så är det deras bästa första halva av en säsong sedan 2003/04 – då slutade det med ligatitel. Valencia har gjort en hel del mål. Deras 38 stycken är bara sämre än Barcelonas 48 gjorda. Skador på Murillo och Soler, medan Kondogbia och Pereira är avstängda.

Speltips – Bortaseger

Valencias fantastiska svit där de gick 13 omgångar utan förlust bröts och därefter har det blivit några poängtapp. Efter segern senast tror vi dock att de är tillbaka på vinnarspåret och mot Deportivo La Coruna ska de vinna. Vårt speltips är en 2:a. Hos Unibet får vi 2,15 gånger pengarna för den.