Matchstart: 11/1 21:30     Serie/Liga: Copa del Rey

I säsongens första möte mellan de båda lyckades Celta Vigo kryssa mot Barcelona och så också i det andra. De är ett av blott tre lag som stulit poäng av dem i La Liga den här säsongen. Vi tror inte att de kan räkna med vare sig seger eller kryss i Copa del Rey, men vi tror det kan bli gott om mål. Speltips blir över 3,5 mål i matchen till oddset 1,70 hos LeoVegas.

Odds på Barcelona – Celta Vigo

1.16 8.00 14.00 Spela
1.16 7.50 14.00 Spela

Öser in mål

Barcelonas säsong är makalös. Bortsett från uppvärmningen i supercupfinalen mot Real Madrid är de obesegrade i alla turneringar. 15 vinster och tre kryss i ligan, och inte ett enda insläppt sedan de spelade 2-2 mot just Celta Vigo. Senast blev det seger mot Levante med 3-0 och Suarez och Messi gjorde som vanligt mål. Den lyckade värvningen från kinesiska ligan, brassen Paulinho, gjorde Barcas tredje på tilläggstid. I förra veckan var det cupmatch mot Celta Vigo och återigen slutade det med ett kryss. Kanske fel att kalla dem mardrömsmotståndare, men visst är det anmärkningsvärt mot detta superba Barcelona. Barcelona har annars inte släppt in ett enda mål på de fyra senaste ligamatcherna, samtidigt som de gjort 12 stycken. Ett snitt på 3,22 mål på hemmaplan gör att vi tror det kan bli tal om nätkänning flera gånger för hemmalaget.

Inte förlorat mot Barcelona den här säsongen

John Guidetti blev utlånad till Alaves efter att ha misslyckats att slå sig in i laget på allvar efter sin nyckelbensfraktur under försäsongen. Att Iago Aspas, Pione Sisto och Maxi Lopez varit några av ligans absolut bästa spelare under säsongen har inte heller gjort det enkelt. Celta Vigo har gjort det sämre i år än på fler asäsonger. 15:e plats i ligan med sex vinster och fyra kryss på åtta matcher imponerar inte. Det som sticker ut är de vassa resultaten mot både Real Madrid och Barcelona. Kryss mot Real Madrid i ligan, 2-2, och kryss mot Barcelona både i ligan och i första mötet i Copa del Rey. 2-2 respektive 1-1. Pione Sisto målskytt senast. För ovanlighetens skull var det heller inte Barcelona som vann bollinnehavet, Celta Vigo hade 54 procents innehav. Vi tror att de kan göra ännu en bra match, men det räcker inte hur långt som helst. 1,67 insläppta mål per match i snitt på bortaplan.

Speltips – Över 3,5 mål

Celta Vigo har flera gånger visat att de kan hantera världens absolut bästa fotbollslag. De har inte lyckats vinna, men de har krigat sig till kryss både mot Real Madrid och Barcelona. Barca öser in mål, framförallt på hemmaplan. Vi tror på över 3,5 mål i matchen och hos LeoVegas ger vårt speltips 1,70 gånger pengarna.