Förtvivlat svårt att göra mål

I belgiska ligan har Anderlecht fått ihop 28 poäng på 15 omgångar. Åtta vinster, fyra kryss och tre förluster. Med det är de trea bakom Club Brügge och Charleroi. Bara en förlust på de elva senaste omgångarna och 22 gjorda mål. Det är stor skillnad om vi tittar på insatsen i Champions League, helt klart. Där har de förlorat samtliga fyra matcher hittills och släppt in femton mål. Inte ett endaste mål har de lyckats peta in på 360 minuters spel. Inget starkt betyg till de offensiva spelarna – eller de defensiva för den delen. Senaste ligamatchen innebar tre poäng efter seger borta mot Mouscron, mål av Bruno och Onyekuro. Den sistnämnde är med sju ligamål bäst i laget. I Champions League small det rejält när Paris Saint-Germain gjorde processen kort med Anderlecht i förra omgången. 5-0 då och 19-5 i avslut.

Defensiven ser bättre ut

Efter en ifrågasatt inledning är Bayern München åter i topp i Bundesliga och har vunnit fem raka. De har spelat nio matcher utan förlust och trots stora bekymmer med skador börjar saker och ting falla på plats. Lewandowski fortsätter göra mål, 13 stycken på tolv ligamatcher. I Champions League är det dock stjärnskottet Joshua Kimmich som är bäst med två stycken. I helgens Bundesligamatch så slogs Augsburg tillbaka med 3-0, ett mål av Vidal och två av Lewandowski. Bayern visar bra form inför mötet med Anderlecht och bör vinna bortamatchen. Senast de båda möttes blev det 3-0 till ett Bayern som ändå inte imponerade. Ulreich har kommit bättre in i rollen som keeper i Manuel Neuers skadefrånvaro. Ett insläppt på de fem senaste i ligan. Senaste Champions League-matchen slutade med seger, 1-2, borta mot Celtic. Bayern lär inte kunna ta sig förbi PSG, men seger innebär säkrat avancemang.

Speltips – Bayern håller tätt

Att Bayern München är stora favoriter och sannolikt kommer att vinna råder det inga tvivel om. Anderlechts oförmåga att göra mål, samtidigt som den tyska defensiven börjar sätta sig gör att vi dessutom tror att de gör det utan att släppa in något mål. Hos Unibet får vi 2,15 gånger pengarna på att båda lagen inte gör mål, och det blir vårt speltips.

Publicerad: 2017-11-19

Skribent: Tobias Ljungkvist