Matchstart: 12/11 18:00     Serie/Liga: VM-kvalet

Första mötet mellan Schweiz och Nordirland slutade med seger för schweizarna med 0-1 på bortaplan. Det är ett ovisst resultat, men de är i pole position. För Nordirland handlar det bara om att gå ut och köra. Det kommer öppna ytor, och vi tror hemmalaget utnyttjar det. 1:an spelas till oddset 1,52 hos Unibet.

Odds på Schweiz – Nordirland

1.44 4.40 9.80 Spela
1.45 4.45 9.50 Spela

Straffmål ger fördel i returen

Schweiz var i ledning från första omgången i gruppspelet och vann nio raka matcher. De höll den fram till den sista, avgörande matchen mot Portugal. Där blev det förlust och portugiserna hoppade förbi på målskillnad. Retfullt, men Schweiz fick ändå en överkomlig lottning i form av Nordirland. Det oerhört viktiga första mötet av två gick vägen och de kunde vinna med 0-1 efter mål av Ricardo Rodriguez. Efter en timmes spel kunde han trycka dit en straff och ge sitt lag ett riktigt bra utgångsläge inför returen. På de tio kvalmatcherna gjorde de 23 mål framåt och släppte in sju. Målen har spritts ut över flera spelare och det kan vara en styrka att ha flera potentiella målskyttar i den här typen av matcher. På mittfältet finns intressanta spelare som Shaqiri och Xhaka som båda är riktigt duktiga med bollen. Valon Behrami är skadad och lär missa matchen.

Tre raka förluster

Det är en rutinerad trupp Nordirland har. Medelåldern i första matchen mot Schweiz låg på över 30 år och spelarna vet vad som krävs av dem. I detta läget har de inte mycket att välja på. De måste framåt och de måste göra mål. Det kommer göra dem sårbara bakåt, men samtidigt så är det bara ett mål de behöver hämta in. I gruppen hade de förstås inte mycket att sätta emot Tyskland, men de spelade ihop 19 poäng och var klara tvåor redan innan de avslutande förlusterna först mot Tyskland och sedan mot Lasse Lagerbäcks Norge. Tre raka förlustmatcher alltså och formen är inte superb för Nordirlands del. Innan det var det dock fem raka vinster, bland annat mot Tjeckien och just Norge. Av de 17 gjorda målen är det bara två målskyttar som nätat mer än en gång, Maritn Paterson och Gareth McAuley. I torsdagens match mäktade de inte med ett enda skott på mål, och det krävs skärpning om det ska gå vägen.

Speltips – Schweiz vinner även andra mötet

Nio raka vinster innan förlusten mot Portugal, men ändå bara en andraplats. Surt för Schweiz, men nu har de ändå ena benet i VM-turneringen efter första matchen mot Nordirland. Vi tror att hemmalaget vinner även det andra mötet och spelar 1:an till oddset 1,52 hos Unibet.