Roma störde Juventus hela vägen

Från och med den åttonde ligaomgången var Roma tvåa, och de låg på samma position i samtliga 30 omgångar som följde. Deras insats i ligan hade med största sannolikhet inneburit en titel att fira om det inte vore för ett Juventus som helt enkelt varit galet bra. Edin Dzeko gjorde 39 mål på 53 matcher och var lagets kanske bäste spelare. Roma har sålt dyrt inför säsongen. Salah har gått till Liverpool och Rüdiger till Chelsea. Ledningen har varit relativt nöjda med truppen och några storvärvningar har det inte varit tal om. Florenzi, Emerson och nyförvärvet Karsdorp är alla knäskadade och lär inte finnas tillgängliga för spel.

PSG borde ha slagit ut Barcelona i CL

I den franska huvudstaden har det börjats ladda inför kampen mot Monaco. Ligatiteln ska tillbaka, och med den stjärnfyllda trupp Paris har så ska det inte vara någon omöjlighet. I Champions League blev det förlust i åttondelsfinalen mot Barcelona efter en total kollaps. 4-0 på hemmaplan borde ha varit ett stensäkert resultat, men förlust med hela 6-1 i returen på Nou Camp och tre insläppta mål i matchens allra sista minuter gjorde att det var tack och hej. PSG har värvat in Beriche från Real Sociedad och Dani Alves från Juventus och alltså bara förstärkt på backsidan. Även i Paris har man stort förtroende för truppen. Edinson Cavani nätade 35 gånger på 36 matcher i ligan förra säsongen och har fyllt rollen som forward efter Zlatan Ibrahimovic väldigt väl.

Speltips – Vi tror på PSG

Paris Saint-Germain har ett lag som potentiellt skulle kunna vinna hela Champions League, men i de avgörande lägena har det blivit för svårt. Vi tror dock på fransmännen i den här matchen. Roma är mycket kompetenta, men de har inte samma spelarmaterial som PSG. Vi väljer att spela 2:an till oddset 1,75. Spelet hittar vi hos Bet2ay.

Publicerad: 2017-07-16

Skribent: Tobias Ljungkvist