Gott om nyförvärv i Bayern

Bayern har ett enormt bra lag och nämns alltid som en av de potentiella Champions League-vinnarna. Förra säsongen blev det stopp mot Real Madrid efter förlängning i den andra kvartsfinalmatchen. Domarnas insats i dubbelmötet kom att diskuteras flitigt efteråt, och många tror att Bayern hade haft goda chanser att gå hela vägen om det inte blivit några felaktiga domslut. Det blev emellertid seger i ligan, och det för femte säsongen på raken. Truppen är en aning justerad nu under sommaren. In kommer Sebastian Rudy och Niklas Süle från Hoffenheim. Dessutom är Serge Gnabry klar, men han lånas direkt ut till just Hoffenheim. James Rodriguez ansluter från Real Madrid på lån och Corentino Tolisso byter från Lyon till Bayerns röda tröja. Douglas Costa försvinner till Juventus. Oavsett så är det en stark trupp som vi inte går emot i vårt speltips.

Arsenal betalar dyrt för Lacazette

För Arsenals del har det varit många frågetecken kring Alexis Sanchez vara eller icke vara i klubben. Hans spel under den gångna säsongen var en av få ljusglimtar och han fyller en viktig funktion som hjärta i laget. För att vara Arsenal har det dessutom värvats ganska dyrt under sommaren. Alexandre Lacazette hade en galen säsong och öste in mål. Nu ska han göra detsamma i Gunners-tröjan och fansen har stort hopp till fransmannens förmågor. Dessutom ansluter Kolasinac från Schalke på Free Transfer, och tillbaka efter lån är Szczesny och Joel Campbell. Ett tidigare så framgångsrikt Arsenal har haft det lite skralt på titelfronten på sistone, men blev FA-cupmästare 2016/17. I finalen slogs Chelsea med 2-1 efter mål av Alexis Sanchez och Aaron Ramsey.

Speltips – Bayern gör som de brukar mot Arsenal och vinner matchen

De tre senaste mötena de båda lagen spelat mot varandra har slutat med Bayernseger. 5-1 samtliga gånger. Arsenal har bara lyckats slå Bayern München tre gånger på tolv försök. Vi tror på traditionen och utgår från att tyskarna kör över Arsene Wengers gäng.

Publicerad: 2017-07-16

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:43:34

Skribent: Tobias Ljungkvist